ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dny otevřených dveří GSA v Praze

1. výročí navigačního systému Galileo

Již třetím rokem pořádá Agentura pro evropský GNSS (GSA), tentokráte ve dnech 8. a 9. prosince 2017, dny otevřených dveří ve svém sídle v pražských Holešovicích.

Během Dnů otevřených dveří budete cestovat mezi vesmírem a obchodem v České republice. Toto je skvělá příležitost poslechnout si prezentace českých partnerů GSA, kteří se zúčastnili výzkumných a vývojových projektů! Dozvíte se více o práci GSA a zjistíte, jak Evropská unie využívá vesmír a jaký má satelitní navigace vliv na náš každodenní život.

Přijďte navštívit GSA a uvidíte model jedné z družic systému Galileo v různých konfiguracích, vyfotíte se ve vesmíru, zkusíte přistát s pomocí družicové navigace a můžete vyhrát zajímavé ceny.

Program: 

Program také zahrnuje zajímavé semináře a vesmírné workshopy, soutěže a kvízy, animační aktivity pro rodiny s dětmi, činnosti pro školy a jiné zábavné vzdělávací aktivity!

Navštivte nás, abyste se mohli podívat a sledovat satelity Galileo, projít se po Evropě a získat si obraz, zažít záchranu horských vrtulníků nebo zachránit na moři pomocí programů Galileo a EGNOS, evropských družicových navigačních programů a můžete vyhrát ceny!

Všechny semináře povedou odborníci na vesmír a zaměstnanci GSA, kteří také budou během dnů otevřených dveří připraveni odpovídat na vaše otázky.
 
Pátek 8. prosince 2017
V 8:00 a následně v každou celou hodinu začíná seminář „Satelitní navigace + Evropa = GSA“ určený pro předem zaregistrované školy.
 
Sobota 9. prosince 2017
 
Semináře:
 
10:00 GSA, agentura Evropské unie v Praze, centrum evropské satelitní navigace
12:00 Od navigace k satelitní navigaci
14:00 Satelitní navigace v letectví
15:00 Satelitní navigace + Evropa = GSA (v angličtině)
16:00 Satelitní navigace + Evropa = GSA
17:00 Letecká navigace a využití Agentury pro evropský globální navigační satelitní systém (GNSS)

Den otevřených dveří GSA nabídne řadu zábavných aktivit. Návštěvníci všech věkových kategorií se dozví více o vesmíru, Evropské unii a satelitní navigaci.

Redakce, Nadace Charty 77,
Nadace Charty 77,
Konto Bariéry,
30.11.2017