ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Unikátní předměty z výzdoby Pražského hradu na dosah

Pozvánka na únorový program Národopisného muzea v Praze.

Národopisné muzeum v Praze zve na svůj únorový program. Jsou připraveny 2 nové výstavy. Od 2. 2. si můžete prohlédnout panelovou výstavu Od Dionýsa k Trifonovikterá představuje bulharské vinařské tradice. 
 
V pátek 15. 2. bude v 15. hod. slavnostně zahájena výstava František Kretz a Alice Masaryková. K vidění budou např. unikátní sbírkové předměty, které získal František Kretz k výzdobě interiérů Pražského hradu. Přijměte srdečné pozvání na vernisáž.
 
Přednáškový cyklus Slovo, tradice a kontext bude dne 7. 2. věnován sbírce moravských lidových písní Františka Sušila.
 
Pravidelné Folklorní regiony zahájíme v sobotu 9. 2. Představíme oblast Horácka. Od 17 hod. bude mít přednášku o masopustu na Horácku a Podhorácku paní Silva Smutná z Muzea Vysočiny Třebíč a od 19 hod. vystoupí folklorní soubor Podjavořičan z Telče.
 
Na tradičních řemeslných dílnách se bude plést z orobince pod vedením paní Ivety Dandové, děti si mohou přijít vyrobit masopustní masku. Přijímáme přihlášky!

V úterý 19. února začne další semestr Folklorních tanečních, pan Zdeněk Kaminski bude vyučovat tance ze Slovenska. Kapacita kurzu je již naplněna. 
Zájemci o taneční se již mohou hlásit na semestr říjen 2019 - leden 2020, na programu jsou tance ze Slovácka.
 
Veškerý program lze najít také online na webu www.nm.cz.
 
Redakce SenSen (LN),
01.02.2019