ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Den pro seniory a zdravotně postižené

Město Prachatice připravilo společně pro seniory a zdravotně postižené DEN, který byl jen pro ně. O dopoledním setkání organizací a spolků, které mají ve své činnosti a náplni práci s postiženými a seniory jsme již na našich stránkách informovali. Dnes přinášíme malé ohlédnutí a fotodokumentaci z odpoledního svátečního dne.
Ve Společenském sále Národního domu v Prachaticích se sešlo kolem 200 lidí – návštěvníků, hostů, účastníků vystoupení, organizátorů – dobrovolníků, (kterým byl nabídnut program sestavený 7 členným sehraným týmem lidí (profesionálů i dobrovolníků).  Díky velmi dobré spolupráci s Kulturně informačními službami v čele s ředitelem Michalem Pilouškem, vše klaplo, jak mělo (spokojenost zpěváka profesionála i hudebního doprovodu z ozvučení, osvětlení, příprava sálu zaměstnanců atd.).
DSCF0296.JPGModerátorkou setkání Den pro zdravotně postižené a nejen je – tedy spojený s III. seniorským bálem moderovala bravurně Zdena Hrůzová, členka Rady seniorů.
Stoly vyzdobené čekaly na 157 platících návštěvníků a zároveň hra A pošli to dál, kterou si připravili sami návštěvníci a organizační výbor. Zábava kolem hry nechyběla, došlo k postupnému předávání cen, výrobků až si každá našla toho majitele, který ji právě chtěl.
Hostem večera se stal zpěvák Ladislav Kerndl, který působí na hudební scéně více jak 50. Let, a svým osobitým hlasem a projevem prezentuje světové evergreeny, filmové melodie, swingové a jazzové skladby. Také si prodělal také ve svém životě velmi těžké období se zdravotními problémy a dokázal, že když se chce, tak to jde a zpívá stále dál. Příští rok mu bude 70 let.
Druhým hostem večera byla hudební skupina OSEČANKA, sestavená z klientů ÚSP Osek, kteří velmi zaujali svou houževnatostí, radostí ze zpěvu a hry. K plánovanému DNI patřilo také dání příležitosti osobám se zdravotním postižením.
Prachatičtí velkým potleskem také odměnili taneční seskupení Country tanců SENSEN. Taneční seskupení je složeno ze seniorů. Hostování v jejich vystoupení mají a získávají na popularitě dívky na vozíku, které společně se seniory předvedly country tanec a sklidily velký aplaus.
Hudebním doprovodem po celý večer se stala skupina Návraty /dříve DUO Návraty. Repertoár se skládá z písní let třicátých až po současnost. Svým zpěvem zaujaly zpěvačky Radka Makovičková a Dagmar Mikolášková.
Den zdravotně postižených a nejen jich přijel pozdravit vzácný host – prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb v ČR Jiří Horecký, který popřál Prachaticím, sociálně zdravotním službám vše dobré, zdůraznil a ocenil jak Město Prachatice již od svého počátku je partnerem pořádání Týdne sociálních služeb v ČR.
Při setkání se setkali nejen zdravotně postižení, senioři, ale mladí a starší, setkali se občané i politici – setkání navštívil starosta města Martin Malý, radní Andrea Tajanovská a Hana Mrázová, zastupitel Jan Bauer, předsedové organizací zdravotně postižených a seniorů, předseda rady seniorů Miroslav Bojanovský.
Prachatice mají zájem, nejen díky grantu, který jsme získali od Jihočeského kraje, dávat prostor k setkávání. Nejinak tomu bude i 3. 12. 2014 v Městském divadle v Prachaticích, kam Vás již dnes  od 16:00 hodin zveme. Na programu bude Vzpomínky na Felixe Holtzmana, výstava fotografií a setkání s malíři, výstavou z ÚMUM.
Padesát na padesát % s Městem Prachatice akci podpořil Jihočeský kraj, akci Den pro zdravotně postižené a nejen jich, z grantového programu Podpora kultury z výzvy 1 pro rok 2014.
Děkujeme.

Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
13.10.2014