ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dobré duše z Prachatic

Projekt Dobrá duše vznikl v roce 2012 a má za cíl vyhledávat aktivní seniory, kteří poskytují pomoc těm, kdo nemají dostatečné rodinné zázemí nebo zůstali sami. Pomáhají ostatním znovu najít chuť do života a prožít důstojným způsobem stáří. Odborná komise hodnotí stálost zapojení dobrovolníků, jejich kreativitu a celkové nadšení pomáhat. Sami účastníci projektu hovoří o tom, že na dobrovolnictví se dali hlavně proto, aby podpořili svoje vrstevníky. Takovouto pomoc bere většina z nich jako samozřejmou prach.pnga přirozenou činnost.
Smyslem projektu je aktivizovat dobrovolníky v seniorském věku a zapojit je do činností v sociálním zařízení. Projekt rovněž podporuje instituce, které vytváří vhodné podmínky pro aktivní seniory. Snahou je zvýšit počet dobrovolníků a posílit jejich vzájemnou spolupráci.
Projekt by měl pokračovat i v příštím roce.

Seznam všech oceněných a další informace o projektu naleznete na webových stránkách www.dobra-duse.cz.
Ocenění „Dobrá duše“ získala paní Marie Turková z Prachatic (senzační senior) za svou dlouholetou nezištnou dobrovolnickou pomoc v hospici a Ocenění za vytváření mimořádného prostředí pro dobrovolnickou pomoc v hospici v Prachaticích převzal jeho ředitel Robert Huneš v Klášteře minoritů sv. Jakuba v Praze.
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
28.07.2014