ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Vimperk přivítal Rady seniorů

Město Vimperk připravilo setkání Rad seniorů Jihočeského kraje ve vimperském kulturním domě. Sešla se Rada seniorů Města Prachatice, zástupci Jihočeské krajské rady seniorů a Rady seniorů z Vimperku. Celé dopoledne se seniorům věnovala místostarostka Jaroslava Martanová a vedoucí odboru vnitřních věcí Veronika Čermáková z Městského úřadu Prachatice.
P1020737.jpgNejprve byla promítnuta prezentace Zdeňka Kuncla Seniorská akademie, ke které následovala diskuze. Zaznamenali jsme, že je již 6. rokem, a ze 48 studentů jich dnes chodí 93. Věnuje se zejména historii, organizuje ji úřad, nechybí exkurze. Vimperští senioři si kvalitu výuky a setkávání pochvalují, chválí i zdařilá místa opravená, zazeleněná ve Vimperku např. ulici Hraničářskou, seniorské hřiště, organizaci Dne seniorů, zájezdy. Zajímavým projektem je i Senior klub, který je také městem podporován, snahou je dostat se k seniorům i do osad. Na setkání vystoupil i pan František Bízek, který získal na setkání sponzora Intoma Čkyně a přiblížil činnost spolu Česko – bavorského – Spolku Zlatá stezka, jako její předseda.
Předseda Jihočeské rajské rady seniorů Václav Minařík vystoupil a sdělil, že se v Českých Budějovicích ustanovil Senát seniorů. Rada se snaží spojovat rady z celého regionu, distribuuje Dobu seniorů, podílí se na celokrajských akcích. Výměna zkušeností s prachatickými seniory a postřehy z Českých Budějovic. V této souvislosti bylo také představeno i další vzdělávání v Prachaticích jako je v současné době Univerzita třetího veku, Akademie třetího věku, Akademie zdraví, Škola práce s tablety pro seniory I., II, Škola digitální fotografie, Kurzy paměti, odezírání, apod.
V kulturním programu vystoupily vimperské mažoretky, jak jednotlivě, tak v družstvu. Skvělé vystoupení souborů Mažoretky Klapeto ZŠ TGM Vimperk, pod vedením Dagmar Rückerové a Mažoretek Premium, které vystupují i s Dechovým orchestrem ZUŚ Vimperk.
Závěr pak patřil prohlídce „seniorského“ hřiště ve Vimperku a vyzkoušení si jednotlivých prvků. Máme do Prachatic další dvě přání (dva nové prvky), tak uvidíme, až se bude prostor Parku mládí dávat dohromady po stavbě hokejbalového hřiště, zda by 
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
10.10.2014