ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Kloboukového turnaje v minigolfu

V pátek 26. června se uskutečnil v pořadí již třetí ročník minigolfového turnaje seniorů s názvem Kloboukový turnaj. Jak je z názvu zřejmé, podmínkou účasti v turnaji byla jakákoliv pokrývka hlavy. Každý hráč se samozřejmě snažil o co nejnápaditější klobouk nebo čepici,, protože ve hře byla také soutěž o titul Lady nebo Elegán turnaje. Hráči se postupně scházeli na “bojišti”, zkoušeli si hru, protože mnozí hráli minigolf poprvé v životě. Současně probíhalo zaškolení dozorců na jednotlivých drahách, kterým systém hry a počítání “šťouchů” vysvětloval ředitel Kontaktu i turnaje Michael Dufek. Turnaje se i letos zúčastnili senioři nejen z Liberce, ale i jejich kolegové z Frýdlantu a Jablonce. Po úvodních slovech a skupinovém fotografování se turnaj rozběhl. Systém hry byl stanoven velmi dobře, každý hráč měl 8 pokusů jak postupně “dotlačit” míček do důlku, pokud se mu to nepovedlo ani na osmý pokus, dostal do hrací karty zapsáno 9 bodů. Soutěžila dvoučlenná družstva, tímto systémem hry bylo k vítězství předurčeno družstvo, které při výsledném sčítání mělo nejnižší počet bodů. Po odehrání všech hráčů, mezi tím, než byly sečteny výsledky, proběhlo společné defilé soutěžících klobouků a jejich nositelů, odborná porota měla zodpovědný úkol, aby mezi všemi nápaditými klobouky určila ten nejpovedenější. Ale i to se nakonec úspěšně zdařilo, bez jakýchkoliv protestů vyhrála titul Lady turnaje liberecká Maruška Syrohová.

Vítězi turnaje se stalo liberecké družstvo Petr Slivka a Josef Paleček, kteří dosáhli 125 bodů, také na druhém místě skončilo domácí družstvo Věra Růžičková a Jaroslav Brunclík se 149 body a na třetím místě se umístili senioři z Jablonce Karel Šťovíček a Václav Vítek se  150 body. Všichni jmenovaní hráči dostali diplomy a věcné ceny z rukou ředitele Kontaktu Michaela Dufka, ceny předávaly také zástupkyně seniorů z Frýdlantu Iva Spatzierová a Blanka Svobodová z Jablonce. Uznání ovšem patří všem hráčům, kteří to nevzdali a na turnaj přišli. Bylo krásné počasí, přímo na objednávku, hrála příjemná muzika “dýdžeje” pana Mazánka z Frýdlantu, gulášová polévka také neměla chybu.

Velký dík patří všem dohližitelům na jednotlivých drahách, bez jejichž pomoci by průběh turnaje nebyl tak bezproblémový a rychlý.

3. ročník Kloboukového turnaje skončil, ať žije ročník čtvrtý!

DSC_01574.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
02.07.2015