ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Lucie výzvu zvládla

NIK_7433.JPGV červenci 2014 přeplavala Lucie Leišová jako nejmladší Evropanka Gibraltarský průliv mezi Evropou a Afrikou. Letos v červenci uskutečnila další velkou plavbu, zvládla 180 km, tentokrát ve Vltavě. Charitativní projekt Vltava 2015 přispěje prostřednictvím Konta Bariéry handicapovanému Radkovi na nákup handbiku, kola pro vozíčkáře.
Lucie zahájila plavbu u Lanovy loděnice v Českých Budějovicích ve čtvrtek 23. července. O deset dní později lezla z vody v Praze Modřanech u freestyle parku. Zmrzlá, ale šťastná, že svůj závazek splnila. "Jsem moc ráda, že mám plavbu za sebou. Místy to bylo dost těžké, ale vždycky jsem si vzpomněla, proč plavu a to mi ohromně pomohlo," přiznala Lucie.
Cílem 180 km dlouhého plavání bylo upozornit na sbírku pro pana Radka. Ten utrpěl úraz páteře před pěti lety. Pohybuje se pouze na vozíku a před časem měl možnost vyzkoušet si jízdu na handbiku, kole poháněném rukama. Tento sport jej zcela uchvátil, kola jsou však velmi drahá. Radek tak potřebuje nasbírat skoro 190 tisíc korun. Lucii fandil ze břehu při startu a mladou plavkyni vítal i po závěrečné etapě v Modřanech.
Lucii inspiroval britský komik, který před několika lety zdolal srovnatelnou vzdálenost v řece Temži a na charitu vybral více než milion liber. Dozvěděla se o něm při setkání v rámci Ceny vévody z Edinburgu, jehož program ji podpořil také při přeplavání Gibraltaru.

Sbírka nadále pokračuje: Radkovi lze přispět online: http://www.kontobariery-online.cz/ ; 777 777 222/0800, VS 070707

Fotky: Miroslav Pavlík
NIK_7338.JPG
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
03.08.2015