ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Ohlédnutí za vánočními koncerty rožnovského sboru Rosénka

„Ten vánoční čas, dočkali jsme zas“, tak se zpívá v krásné známé koledě…
Rožnovský seniorský smíšený sbor Rosénka začal vánoční repertoár připravovat už v říjnu, kdy sluneční paprsky ještě pěkně přihřívaly okna zkušebny v Klubu seniorů v Rožnově pod Radhoštěm. Tóny „Tiché noci“ či známé skladby „Už z hor zní zvon“ se mohly zdát kolemjdoucím předčasné, ale členům sboru se včasný výběr repertoáru vyplatil. Adventní a vánoční čas nás zastihnul připravenými.
V neděli 28. 12. 2014 jsme vystoupili na koncertě i spolu s našimi hosty v kostele sv. Jana a Pavla v Horní Bečvě a věříme, že jsme potěšili svým zpěvem všechny přítomné. V sobotu 3. 1. 2015 jsme náš vánoční program zopakovali, tentokrát pro posluchače v kostele sv. Antonína Paduánského v Dolní Bečvě. Sváteční atmosféru umocnil sólový zpěv paní Marie Křenkové ze Zubří za doprovodu flétny a varhan. Naše vánoční zpívání vyvrcholilo v neděli 4. 1. 2015, kdy jsme jako hosté vystoupili na koncertě v Zubří spolu se zuberským Chrámovým sborem, s Malou scholou i většími žáky pod vedením Marie Křenkové. Zcela zaplněný kostel sv. Kateřiny potleskem ocenil vystoupení dětí, žáků, dospělých i nás – seniorů. V příjemné vánoční atmosféře zazněly známé koledy i méně známé vánoční skladby. Všichni účinkující – jako jeden velký sbor -  si společně i s posluchači na závěr zazpívali koledu Narodil se Kristus Pán. Posluchači byli potěšeni pestrostí programu a my – vystupující jsme zase rádi přispěli k vytvoření pěkné pohody nedělního vánočního podvečera.
Členové sboru Rosénka se vždy těší na koncerty v tajemném čase Vánoc. Vystoupení jsme uspořádali už třetí sezonu a naši příznivci a přátelé přijímají naše zpívání na přelomu roku již jako tradici.
Vánoční čas byl naplněn a odchází. Náš sbor se začne v následujících dnech připravovat na 2. ročník Setkání pěveckých sborů – Zpívání pro radost. Dne 28. března 2015  proběhne tato „třígenerační“ pěvecká událost tentokrát v rožnovském  kině  Panoráma  a vystoupí  děti, studenti, dospělí a senioři.
Zpěv spojuje lidi bez rozdílu věku! Cílem našeho Setkání pěveckých sborů v Rožnově je tyto zájmy a aktivity podporovat.
Iva Vodičková, členka sboru Rosénka
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
09.01.2015