ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Výprava do středověku

Po obrovském úspěchu loňského týdenního pobytového tábora pro liberecké seniory připravil Kontakt tábor i v letošním roce, tentokrát pod názvem “Výprava do středověku”. Letos proběhnou dva turnusy, v prvním jsou liberečtí senioři, ve druhém několik Liberečanů a k nim do padesátky senioři z Frýdlantu a z Jablonce. Realizační tým pro letošní tábory je ve složení: ředitel Kontaktu Michael Dufek a pracovnice Kontaktu Vlasta Dejlová, Maruška Matějíčková a Angela Hudská.

První skupina seniorů vyrazila autobusem z Liberce směr osada Srbsko u Branžeže, do sportovně rekreačního areálu Ráj, kde na ně čekal realizační tým. Po dojezdu na místo určení byli senioři ubytováni, vše proběhlo hladce. V podvečer se všichni “táborníci” sešli pod pergolou, aby se seznámili s pravidly tábora a nastínili pravidla a průběh táborové hry.

Senioři byli rozděleni do 5 týmů, každý tým jmenoval svého “vůdce” neboli “ztyčného důstojníka”, zodpovědného za kázeň členů týmů a prostředníka mezi týmem a vedením tábora. Týmy obdržely krabici s pomůckami, které budou během tábora potřebovat pro plnění některých aktivit, hned v začátku si každý člen družstva vyrobil vizitku se jménem, kterým ho měli ostatní oslovovat. Vzájemné tykání bylo samozřejmostí. Pak přišel první úkol, poznat navzájem zájmy členů svého týmu a do druhého dne si rozmyslet, který hrad a rod si tým pro hru vybere.

Po večeři byla volná zábava a “nepovinná” večerka ve 22 hodin.

Jak tábor pokračoval se dočtete na webu: http://www.ksk-liberec.cz/rubriky/aktuality-seniori/ 
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
20.07.2015