ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Doma v bezPÉČÍ

Besedou provázeli za Policii ČR tisková mluvčí Územního odboru Prachatice Bc. Martina Joklová, za Městskou policii Prachatice Ing. Ivo Novotný a za SeniorPoint Prachatice Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS. Organizačně se podílelo Město Prachatice.
Účastníci se dozvěděli nejen jak zvládat péči v domácím prostředí, ale získali i pokyny, kam a na koho se obrátit, pokud je třeba finanční, zdravotní či jiné zajištění a pomoc. Desatero rad uzavřelo výčet informací o tom, jak se zabezpečit doma i například cestou na nákup a zpět. Byly sděleny praktické rady a poučení, jak se chovat či na co si dávat pozor přímo ze složek či zpráv Policie ČR a Městské policie Prachatice. Účastníci si vyzkoušeli namalovat popis pachatele, domů si odnesli praktické rady – brožuru Chci zůstat doma.
Účastníkům byla představena další alternativa 24 hodinové služby vzdálené pomoci vhodné především pro osoby se zdravotními nebo pohybovými problémy pro seniory. Prostřednictvím Pečovatelské služby Prachatice je nabízena jedna možnost celodenní telefonické služby klientům a při besedě byla nabídnuta další možnost, kdy díky chytrému komunikačnímu zařízení, které uživatelé nosí u sebe, jsou v nepřetržitém kontaktu s týmem vyškolených asistentů. Více informací získáte na protectu.cz nebo v SeniorPoint Prachatice, Zlatá stezka.
Za SeniorPoint Prachatice
Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS. 

P1000538.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
16.02.2016