ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Proudění 10 - Rozmarné a rozverné léto se Zvonkohrou, Petrem Kašparem a Václavem Tůmou

Léto rozmarné i rozverné, budiž pochváleno!  A zvlášť, je li spojeno se Zvonkohrou a jejími přáteli.
Vrcholící léto roku 2016 jsme oslavili velkolepě v Seumeho kapli. První hodinka programu byla věnována létu a cestám. Krásný nápad měla Helenka Voctářová, když ze svého  památečného vydání Čapkova cestopisu „Výlet do Španěl,“ přečetla úryvek věnovaný popisu magické hory Montserrat. Napsáno způsobem, který vám tají dech – genialita se zkrátka nezapře, a pozná se podle toho, že nevyprchá s dobou, naopak s časem  nabývá na intenzitě.
Zvláštním námětem bylo téma „Jak jsem potkal moře.“ Podělili jsme se o své veselé i vážné  vzpomínky na úplně první nebo i jinak zvláštní setkání s mořem, ale i třeba solnými jezery, dokonce i s oceánem, a to rovnou na věhlasné pláži Copacabana.. Jarmilka Čechová svůj zážitek ještě navíc vtělila do hezké krátké povídky, což oceňujeme a samozřejmě její dílko rádi zveřejníme samostatně  na našem webu.   
A pak přišla na řadu  část programu, na kterou jsme se těšili nejvíc.  Petr Kašpar a Vašek Tůma s recitálem nesmrtelných a věčně zelených písniček a melodií, které jsme si pobrukovali s nimi. Samozřejmě nesměly chybět Petrovy limeriky, ani Vaškovy fórky a vtipy. Asi je dobré připomenout si na tomto místě, že pro Zvonkohru je opravdové terno mít za přátele dva úžasné muzikanty - profesionály,  jejichž vystoupení je pokaždé naprostá lahůdka. Zkrátka a dobře, oni dva na sebe, jako dlouhodobí kamarádi,  slyší a dokonale se doplňují, a tomu odpovídá i atmosféra a pozitivní energie, která  funguje i jako zpětná vazba, když  se k nim od jejich posluchačů zase vrací.  Je prima, že je už nějaký pátek známe a oni zase nás.
A ještě malý dovětek ze společenské rubriky - shodou okolností slavil Petr své narozeniny a Helenka Voctářová svátek. Tak jim oběma ještě jednou  touto cestou přejeme vše dobré do dalších let. :-)  

A nám všem hezký zbytek léta…. Užijme si ho do sytosti než se nás zima zeptá, co jsme dělali v létě! :-)    

P.S. Upozorňujeme na krásný pořad ke 110. výročí narození Jaroslava Ježka, který proběhne 12. 9. 2016 v Zahradním domě pod názvem „Nechoďte dnes brzo spát.“  Hrají Clarinet Society  a s nimi pochopitelně P. Kašpar a V. Tůma. Nenechte si to ujít!!!


Autor: Dana Marková

 
 
ing. Helena Voctářová,
Zvonkohra z.s. SenSen Teplice,
06.09.2016