ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

První kurz počítačové gramotnosti v nové učebně

Trvalo to hodně dlouho, ale nakonec se vše podařilo. Díky podpoře  projektu Senzační senioři Konta Bariéry, který nám pomohl se zajištěním počítačů, vedení města Rožnov p. R a Komerční domy a.s., kteří nám poskytli místnosti a ochotné a nezištné práci našich členů a výboru Klubu seniorů, se podařilo v září  minulého roku dokončit, kompletovat a zařídit novou počítačovou (internetovou) klubovnu a učebnu.
Umístění učebny v těsném sousedství Seniorského centra a Klubu seniorů, připojení počítačů na internetovou síť, připojení na tiskárnu a televizor jako výukový monitor, umožňují nejen výuku práce s PC, ale i možnost soukromého využití našim členům. Jednou týdně je zajištěna odborná poradenská služba  pro ty, kteří si nejsou se svými znalostmi jisti.
Od října minulého roku je učebna využívána pro výuku angličtiny, a to ve dvou skupinách – skupina začátečníků a skupina pokročilejších-konverzační. V každé této skupině je po 6 – 8 posluchačích.
Konečně  v pondělí 8. února po provedeném náboru zájemců a zajištění lektora byl zahájen první kurz počítačové gramotnosti pro prvních šest odvážných seniorů. Jsou to tentokrát začátečníci, kteří se musí s počítačem teprve seznámit a naučit se mu rozumět. Kurz bude mít 12 vyučovacích hodin. Po jeho ukončení začneme hned připravovat další, proto už dnes se mohou zájemci hlásit. Kapacita učebny je až 8 posluchačů.

f.jpg
Kristina Jakubcová,
Klub seniorů- Pomoc bližnímu, o.s.,
15.02.2016