ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Spolek seniorů SenSen Lučina

Zpráva o zájezdu.
 
Tak senzační senioři z Lučiny uspořádali zájezd v době adventní do Krakowa na Vánoční trhy pro cca 40 důchodců, seniorů a mladších spoluobčanů. Viz přiložená fotografie. Ráno jsme vyjížděli již v 7,00 hod z náměstíčka a během jízdy se dozvěděli několik základních informací o tomto největším a nejstarším městě v Polsku, jeho vzniku, dominantních stavebních skvostech z doby renesance, baroka a gotiky, které obsahují spoustu kulturních památek, jež můžeme vidět na vlastní oči.
 
Pochmurné počasí odpovídající polovině prosince, které nás celý den provázelo při návštěvě Vánočních trhů na Hlavním náměstí jsme řešili individuálně u stánků na různé občerstvení od svařeného vína po grilovaná jídla.
 
Po prohlídce toho nejzákladnějšího jako je hrad Wawel a kostela Panny Marie v rohu Hlavního náměstí jsme v 16,00 hod. odjížděli z parkoviště domů. Cestou nechyběla dobrá nálada podporována společným zpěvem lidových písniček.
 
Tak se nám v tomto  předvánočním shonu podařilo ušetřit jeden den a věnovat jej společnému nasání neopakovatelné  adventní a předvánoční atmosféry v tomto historickém městě na břehu Visly. 
 
Věřím, že se zájezd vydařil a v příštím roce jej zopakujeme. Hezké vánoce.
 
V Lučině 16.12.2016.
 
Za spolek zapsal Jaroslav Mokryš  

Spolek seniorů SenSen Lučina  
 
      Adresa: Lučina č.p. 278, MT: 602 74 99 46, E-mail: jaroslav.mokrys@tiscali.cz
                                              sen.sen.lucina@centrum.cz
                                      IČ: 05397111, č.ú. 2051087561/2010
 
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
19.12.2016