ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Rod Kinský

Momentky z života Kinských

Jak vypadal hrabě Radslav Kinský v dětství i na své svatbě s novomanželkou, gruzínskou princeznou Thamar, kdo se účastnil historicky významných a společenských událostí odehrávajících se na žďárském zámku, si návštěvníci prohlédnou na výstavě dobových fotografií a obrazů rodu Kinských. Tu mohla veřejnost vidět pouze při některých akcích. Nově budou dveře otevřené po celý rok.

„Hraběte Radslava Kinského se svými rodiči a sourozenci, jeho příbuzné nebo novomanžele Constantina a Marii Kinské, současné majitele zámku a další dobové fotografie a obrazy ukrývá Galerie Kinských. Ta se nachází v bývalých konírnách a je přístupná veřejnosti podle otevírací doby Muzea nové generace. Vstupné je dobrovolné. Co najdeme v kasičce, to dáme na opravu kování ve Studniční kapli,“ říká marketingová ředitelka zámku ve Žďáru nad Sázavou Lucie Herberová.

Kinští spoluzaložili Velkou pardubickou, díky jejich podpoře vyhrála závod poprvé a naposledy žena

Galerie Kinských ukazuje rod v naprosto lidském světle. Nejedná se o žádné stylizované fotografie, ale o rodinné „momentky“. „Na zdi visí fotografie třeba z koupání u rybníka nebo lyžování. Na mnoha fotkách jsou i koně a není se čemu divit. Hrabě Oktavián Kinský byl jedním ze zakladatelů Velké pardubické steeplechase a první ženou, která ji vyhrála, byla Lata Brandisová. Tu podporoval její vzdálený bratranec Zdenko Radslav Kinský, dědeček Constantina Kinského. Věřím, že budou návštěvníci ze zachycených vzpomínek Kinských nadšení stejně jako já. Protože potkat je takto všechny pohromadě, tomu jsem byla opravdu ráda,“ usmívá se Herberová.

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Lucie Herberová

Marketingová ředitelka E-mail: herberova@zamekzdar.cz

Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
19.08.2017