ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Telekontaktní tísňová péče

Pracovní setkání zástupců Městského úřadu Prachatice a Český Krumlov, zástupců Domů s pečovatelskou službou proběhlo v Prachaticích 17. 8. 2017. Hlavními tématy byla společná služba telekontatní tísňové péče, komunitní plánování sociálních služeb a vnik SeniorPointu v ČK.

Paní radní z Českého Krumlova a zároveň ředitelka Domů s pečovatelskou službou Český Krumlov Ivana Ambruzová přijela společně s kolegyní koordinátorkou a sociální pracovnicí pečovatelské služby Veronikou Hadravovou a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Ingrid Pechovou do Prachatic na výměnu zkušeností do Prachatic.

Telekontaktní tísňová péče:

Stačí pouze stisknout bezdrátové tlačítko. Automatický systém tísňového volání poskytuje nepřetržitou, dlouhodobou a odbornou pomoc lidem, kteří jsou v důsledku nemoci, vysokého věku, postižení nebo zdravotních obtíží a sociální osamělosti trvale či přechodně znevýhodněni. Bezdrátové tlačítko umožňuje z jakéhokoli místa v bytě spojení s centrálním dispečinkem, který zajistí okamžitou pomoc!

V jakých situacích tísňové volání pomůže?

· při náhlém zhoršení zdravotního stavu

· nemůžete zavolat nebo si nemůžete vzpomenout na telefonní číslo záchranné služby, Policie, Hasičů,…

· pokud upadnete a nemůžete sám (a) vstát

· při napadení

· pokud se nemůžete dovolat žádné pomoci

Nepřetržitá služba 24 hodin denně. Domluva přes hlasitý telefon. Služba je určena pro seniory a zdravotně postižené.

Sazebník:

Uživatelé s trvalou adresou v Prachaticích mohou získat a platit pouze měsíční poplatek 50,- Kč za užívání, jako službu od Pečovatelské služby Prachatice.

Bližší informace: Mgr. Anna Litvanová, Telefon: 380 712 370, 380 712 067 Mobil: 736 634 493 email: a.litvanova@dpskrumlov.cz , nebo Dana Vidlášová, vedoucí pečovatelské služby, Prachatice

Hanka RH+

Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
19.08.2017