ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Viceprezident SONS

Rudolf Volejník je viceprezidentem SONS ČR (Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých), zástupce SONS v komisi EBU pro styk s EU, který navštívil město Prachatice. Setkal se na pracovní schůzce se zástupcem města pro styk s NNO a vedením místního spolku SONSu Ing. Ivanou Stráskou.

Přivezl mnoho zajímavých informací o zajištění služeb a péče pro nevidomé a slabozraké, o důležitosti komunikace, zaměstnávání této cílové skupiny, hodně se vyptával na zkušenosti z Prachatic. Přivezl také projekt Braňte se.
Pokračování úspěšného projektu „Braňte se!“ se zastavilo i v Prachaticích. V prostorech Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory Na Sadech proběhl seminář i s ukázkami. Osvěta v oblasti nekalých praktik prodejců, proti manipulaci ze strany rodinných příslušníků a dluhové pasti pro seniory a OZP s těžkým zrakovým postižením. Projekt je realizován na základě poskytnuté dotace Ministerstva práce a sociálních věcí z programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

Tématem semináře 8. 11. 2017 se stal nácvik toho, jak nepodlehnout psychologickým nátlakům ze strany prodejců či rodinných příslušníků a jak se bezpečně chovat v dané situaci. Součástí semináře byla i praktické simulace, při nich si všichni účastníci projektu vyzkoušeli správné chování a komunikační dovednosti.

Hanka (RH+) Rabenhauptová
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
23.11.2017