ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Poradní sbor se starostou

Sněženky a Prachatice

Poradní sbor se starostou 

Poradní sbor zdravotně postižených a seniorů (zástupci NNO pracující pro a se seniory a osobami se zdravotním postižením) se sešli poprvé v novém roce se starostou města Martinem Malým na radnici. 

Starosta v úvodu, jak je již několik let zvyklostí, poinformoval přítomné o investičních akcích. Zdůraznil také přípravy na Slavnosti Zlatí stezky, nebo oslavy 100. výročí založení republiky anebo se přidala přítomná koordinátorka Zdravého města Marie Peřinková, která vyzvala všechny k aktivní účasti na fóru Zdravého města Prachatice 14. 3. 2018 od 17:00 hodin v Národním domě. 

Jednotlivý zástupci organizací informovali o největších novinkách z jejich působiště, potřebách a přáních. A tak například za STROOM Dub padla informace o naplnění celoroční pobytové služby, rozvoji terapeutických dílen, o akcích s rekordy, nebo KreBul o novém informačním prostory – vývěsce, kde je možné si aktuálně dočíst o akcích a aktivitách této společnosti, či ZO SPCCH (Svaz postižených civilizačními chorobami) a MO STP (Svaz tělesně postižených) a jejich připravovaných výročních schůzích a nedostatku lidí, kteří chtějí něco dělat pro druhé, Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory udělalo svodku o Dobročinném obchůdku a spolupráci s odborem sociálních věcí. Padaly také dotazy, např. Od kdy se bude svážet BIO odpad z hnědých popelnic? (Duben odpověděla M. Peřinková), Zda je možné opravit kontejner na tříděný odpad u SNP? (zajistí M. Peřinková). 

V závěru došlo k nabídce akcí jednotlivých NNO jako bylo například povídání s místostarostou Janem Klimešem právě k 100. výročí republiky 8. 2. 2018, nebo zahájení kampaně Přeplav svůj La Manche 2. 2. od 13:00 hodin v bazénu, 28. 2. 2018 veřejné projednání komunitního plánování sociálních služeb, akce Hrou za poznáním v každém věku 15. 2. 2018 v KreBulu, Akademie třetího věku vždy v úterý v Radničním sále od 14,30 s jednotlivými tématy.  

Individuálně po skončení došlo ještě k individuálním konzultacím ohledně Dotací 2018, kdy příjem žádostí končí 23. 2. 2018 v 11:00 hodin (vše přes podatelnu Městského úřadu Prachatice, Velké náměstí 3). 

 

Hanka RH+ Rabenhauptová

Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
06.02.2018