ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Sbírka víček pro Martinku

Výtěžek z vykoupených víček se věnuje na rehabilitační léčbu KLIM – Therapy.

Jihočeské centrum rovných příležitostí z. ú. (Zlatá stezka 113, kde je sídlo i půjčovny kompenzačních pomůcek) je jedním ze sběrných míst sbírky víček z PET lahví a plechových víček pro Martinku Hodboďovou, těžce zdravotně postiženou dívku, ze Čkyně. Tuto sbírku iniciovalo v roce 2013 Zdravé město Prachatice. Výtěžek z vykoupených víček se věnuje na rehabilitační léčbu KLIM – Therapy do sanatoria Klimkovice a zdravotní pomůcky pro Martinku.

Základem KLIM – THERAPY je unikátní rehabilitační metoda, založená na využití speciálního stabilizačního oblečku a jeho zapojení do intenzivního tříhodinového cvičebního programu. Stabilizační oblek výrazně zvyšuje terapeutický účinek cvičení na poškozený nervový systém, ulehčuje nácvik motoriky jako sezení, stoje, chůze apod. Aby byl výsledek léčby co nejefektivnější, je třeba ji opakovat alespoň 2x do roka. To si bez Vaší pomoci nemůže rodina dovolit. Léčba totiž není hrazena žádnou zdravotní pojišťovnou.

Na víčka máme neustále odbyt a sbíráme je nadále i v roce 2018. Můžete k nám nosit víčka od PET lahví, z lahviček od léků, od kávy či kakaa, uzávěry od mléka, džusů, aviváží, tekutých prášků na praní, čističích či desinfekčních prostředků nebo i plechová víčka od piva, frisca či dalších nápojů ve skleněných lahvích.

Do sbírky se mohou zapojit jednotlivci, domácnosti, již nyní jsou zapojeny některé prachatické školy a prodejny. Vítáme podporu při sběru víček i od prachatických restaurací či barů.

Všem dárcům, kteří se již do sbírky víček zapojili, velice děkujeme a vážíme si jejich přízně a aktivity.

Hanka Vlasáková, ředitelka Jihočeského centra rovných příležitostí z. ú.
Redakce SenSen (LN),
10.05.2018