ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři zdolali při štafetovém plavání tři tisíce kilometrů za měsíc

Kompletní výsledky projektu Přeplavme svůj La Manche

Do štafetového plavání „Přeplavme svůj La Manche“ projektu SenSen Nadace Charty 77 se letos zapojila takřka tisícovka seniorek a seniorů. Společně za jediný měsíc uplavali tři tisíce kilometrů, a pomyslný kanál La Manche tak zdolali rovnou čtyřiadevadesátkrát.  

Projekt SenSen vyzval seniorky a seniory z celé České republiky k přeplavání La Manche již počtvrté v řadě. A štafetové plavání opět vzbudilo obrovský ohlas. Do bazénů po celé republice se vrhlo 857 plavců a pomyslný kanál mezi Francií a Velkou Británií společně zdolali 94krát. Skutečný La Manche měří v nejužším místě 34 kilometrů.

„Ani letos nebyly důležité závratné sportovní výkony, ale udělat něco pro své zdraví a dobrou náladu a inspirovat druhé. Senzační senioři se nicméně do štafetového plavání vrhli s takovou vervou, že opět překonali všechny své rekordy. Loni společně zdolali La Manche 55krát, letos 94krát,“ říká mluvčí projektu SenSen Mgr. Kateřina Sodomková.

Do štafetového plavání se přihlásili seniorky a senioři dvou týmů z Českých Budějovic, po jednom týmu z Rožnova pod Radhoštěm, Teplic, Prachatic, Lovosic, Pardubic, Strakonic, Liberce, Litoměřic, Prahy a nově také z Mostu, Poděbrad a Bruntálu. Projekt „Přeplavme svůj La Manche“ probíhal během února 2018.

Nejpilnější byli Českobudějovičtí senioři ze SenSen Klubu Aktiv, kteří během února pomyslně přeplavali kanál La Manche 36krát.
Druhé místo si vyplavali senioři z Rožnova pod Radhoštěm, kteří přeplavali La Manche 20kát a třetí byli Prachatičtí - ti pokořili La Manche 8krát.

Absolutní rekordmankou čtvrtého ročníku štafetového plavání se stala paní Viera Horáčková z Rožnova pod Radhoštěm, která sama zdolala La Manche a přidala navíc 1,125 kilometru. Nejlepším plavcem mezi muži byl pan Karel Stupka z Teplic, se 70 uplavanými kilometry přeplaval kanál La Manche dvakrát a přidal navíc ještě 2 kilometry.

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže ve štafetovém plavání „Přeplavme svůj La Manche“ proběhlo na Setkání ambasadorů SenSen v Sovových mlýnech 15. května 2018. Ocenění předala patronka projektu, dálková zimní plavkyně Lucie Leišová.

Kompletní vyhodnocení štafetového plavání naleznete zde.
Redakce SenSen (LN),
17.05.2018