ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Skoro padla facka na sále

Ohlédnutí za 1. ročníkem Celorepublikového mezigeneračního turnaje v pétanque o putovní pohár SenSenu

Kdy? V neděli 27.5.2018.

Kde? V Parku LANOVA , na Praze 1.

Co se tam konalo?
První ročník celorepublikového mezigeneračního turnaje v pétanque o pohár SENSENU.

Koho to napadlo? Uspořádaní turnaje v pétanque iniciovali sami Senzační senioři.

Kdo konktrétně? Můžete hádat, ale napovím Vám. Byli jsme to my, řepští senioři.

Kdo to zorganizoval do konkrétní podoby? Projekt SENSEN (Senzační senioři), Nadace CHARTY 77 s podporou Nadace ČEZ, NF Avast, MČ Praha 1 a sdružení Pétanque pro Vás.

A to fakt z celé České republiky? Fakt, byly to týmy z klubu SENSEN z Teplíc, Liberce, Štětí, Pardubic a z Prahy. Celkem 80 pétanquových hráčů v 21 týmech. Sešli se senioři, jejich děti a vnoučata.

Byly i VIP? Ano, zahájení se ujal starosta městské části Praha 1, Oldřich Lomecký, který považoval uspořádaní mezigeneračního turnaje za úžasnou myšlenku. Aktivně se do hry zapojila bývala starostka Prahy 6, Marie Kousalíková. Za vedení SenSenu to byly Marie Knotková a Kateřina Sodomková. Po sportovní stránce to všechno řídil několikanásobný mistr ČR v pétanque Petr Fuksa za asistence Karla Dohnala, šéfa sdružení Pétanque pro Vás.

Jaký byl systém hry? Bylo to trojkolové utkání zúčastněných družstev. Za každé družstvo hráli tři hráči, z toho minimálně jeden hráč z jiné generace. Každé kolo se hrálo do 11 bodů. Hrací koule, košonky, kroužky a počítadla zapůjčilo zdarma sdružení Pétanque pro Vás.
A kolik družstev postavil Klub seniorů Řepy ? Bylo to neuvěřitelných 9 družstev.

Jaké bylo umístnění? Se třemi výhrami obsadila prvních pět míst v pořadí družstva Klubu senioru Řepy. Do první desítky se dostala i čtyři družstva našeho klubu se dvěma výhrami. Takže můžeme konstatovat, že První ročník mezigeneračního turnaje v pétanque o pohár SenSenu ovládly týmy Klubu seniorů Řepy, z MČ Praha 17.

Konkrétně? První místo a Putovní pohár SenSenu vyhrál tým KSŘ „Rosničky“, kapitánka Anna Prohasková. Druhý skončil tým KSŘ „Lišáci“, kapitán Alois Řezník. Třetí místo získali „Hujerovi“, kapitán Jaroslav Hladík. Nejlepším mimopražským týmem byly „Tygřice“ z Liberce.

A co ta skoro facka? Dobrou náladu nám přinesla sympatická a bojovná mimopražská hráčka. Přišla za námi a povídá : Tak si představte, já hodím koule blízko ku košonku a soupeř mi ji vystřelí. Já hodím ještě jednou ke košonku a on mi ji znovu vystřelí. Tak jsem myslela, že mu střelím facku. Co si to dovoluje, místa tam má dost a on se zaměřil na vystřelování moji koule. Ihned si získala naše sympatie a věříme, že jsme potkali novou kamarádku. Takové pocity máme i my, když hrajeme s lepšími a suverénními hráči pétanque. Ještě Vám prozradím, že tu facku skoro schytal náš princ, Miroslav Ptáček.

A co na závěr? Velké poděkování všem organizátorům. Děkujeme za bohaté občerstvení, děkujeme za možnost zahrát si nádhernou hru pétanque se svými blízkými, s našimi dětmi a vnoučaty, děkujeme za Pamětní listy za účast v I.ročníku celorepublikového turnaje v pétanque, děkujeme za košonky, děkujeme za super akcí pro nás seniory, členy dnes už velké rodiny SENSENu.

Za Klub Seniorů Řepy si s Vámi povídala Ing. Mária Szitányiová, předsedkyně klubu SenSen.

Celý rozhovor i s fotografiemi si můžete přečíst zde.
Redakce SenSen (LN),
08.06.2018