ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

V únoru senioři plavou přes La Manche

Soutěž ve štafetovém plavání

Praha /1. 2. 2018/
Už počtvrté je vyhlášena soutěž ve štafetovém plavání pro seniory z celé republiky. Patronkou projektu je Lucie Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních Seniorů.

Projekt „Přeplavme svůj La Manche“ se už čtvrtým rokem těší velké oblibě. Již je přihlášeno čtrnáct klubů z celé republiky. V roce 2017 senioři společnými silami uplavali neuvěřitelných tisíc osm set padesát kilometrů a sedm set pět metrů, pomyslný kanál La Manche tak zdolali téměř padesát pět krát. Jsme zvědavi, jak si povedou letos.

Do soutěže se mohou zapojit všechny kluby Senzačních seniorů z celé republiky v období od 1. 2. do 28. 2. 2018. Více info je na www.sensen.cz

Patronka Lucie Leišová v roce 2014 přeplavala Gibraltarskou úžinu. Její pokus byl dlouhý 25 km a trval celkem 6 hodin a 40 minut. Lucie je čtvrtou českou ženou, které se přeplavba povedla. „ Svůj život si bez vody, ledu a zimy nedovedu představit. Baví mě plavat právě se seniory, vždy jsou dobře naladěni a mají obrovskou chuť si dobře zaplavat a překonat své rekordy“ doplňuje usměvavá Lucie Leišová.

V rámci jednotlivých týmů se senioři pokusí společnými silami uplavat 34 km. Plavání nepřepíná, ale důkladně procvičí svaly celého těla. Štafetovému plavání zdar!

kontaktní osoba Marie Knotková email:
marie.knotkova@bariery.cz
Redakce SenSen (KS),
Nadace Charty 77,
01.02.2018