ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Štafetové plavání "Přeplavme svůj La Manche" startuje

Do pátého ročníku se přihlásil rekordní počet seniorských klubů.

Soutěž ve štafetovém plavání seniorů „Přeplavme svůj La Manche“ vyhlásil už popáté projekt SenSen (Senzační senioři) Nadace Charty 77. Seniorské týmy z celého Česka se při ní pokusí za jediný měsíc uplavat 34 kilometrů. Patronkou štafetového plavání je Lucie Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních seniorů.

Projekt „Přeplavme svůj La Manche“ se mezi seniory těší velké oblibě. První rekord tak letos padnul ještě před prvními tempy v bazénu, když se do štafetového plavání přihlásilo 18 klubů z 16 měst napříč republikou – nejvíce v historii projektu. Pro srovnání - loni plavalo 14 seniorských klubů, o rok dříve 11.

Plavat se bude celý měsíc únor, pak nadace vyhlásí nejlepší týmy i jednotlivce. „Smyslem projektu Přeplavme svůj La Manche není překonávat rekordy, ale udělat něco pro svoje zdraví. Přesto nás každý rok senioři překvapí svými úžasnými výkony,“ říká manažerka projektu SenSen Markéta Zajícová.

V roce 2018 senioři společnými silami uplavali za jediný měsíc neuvěřitelných 3 207 kilometrů a pomyslný kanál La Manche zdolali 94krát. Celkem se jich do štafetového plavání zapojilo 857.

Patronkou projektu Přeplavme svůj La Manche je Lucie Leišová, dálková a zimní plavkyně, která v roce 2014 jako teprve čtvrtá Češka přeplavala Gibraltarskou úžinu. Osobně se rozjede do pěti měst a bude plavat přímo se seniory. „Na projektu Přeplavme svůj La Manche mě nejvíc baví nadšení, které vždycky u seniorů vidím,“ doplňuje usměvavá Lucie Leišová.
 
Redakce SenSen (LN),
25.01.2019