ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Za několikaminutovou reportáží jsou hodiny natáčení

V Pardubicích zaujal projekt Médiím na kloub.

Na naší schůzce v Krajské knihovně v Pardubicích jsme měli příležitost dozvědět se, jak přijít „Mediím na kloub“. Přijeli k nám pan Zdeněk Svoboda z Nadačního fondu Lepší senior, pan David Kudrna z Národního ústavu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NUKIB) a redaktorka ČT Pavla Kubálková.

Pan Svoboda nás provedl principem „fake news“ a jak je rozpoznávat - velmi dobrá přednáška pro zlepšení naší mediální gramotnosti. Další příspěvky velmi pěkně okomentovala paní Lenka:
„Přednáška byla velmi přínosná. Zejména pak příspěvek pana Davida Kudrny z NUKIB, který se týkal ochrany uživatelů PC před možností zneužití osobních dat  v důsledku podcenění tvorby přístupových hesel do sociálních sítí (včetně uvedení příkladů, jak nejlépe postupovat při jejich vytváření) a doporučeními, jak se vhodně zachovat v případě obdržení nevyžádaných či podvodných zpráv. Zajímavé bylo i vyprávění redaktorky Událostí ČT paní Pavly Kubálkové, při kterém  kterém jsme se dozvěděli celý proces vytváření konkrétního příspěvku, a to od získání informace, příslušných komentářů dotčených účastníků, vyjádření respondentů až po konečnou podobu, kterou můžeme sledovat v televizi. Mnohdy si tak ani neuvědomujeme, kolik profesionálních kroků je třeba učinit k odvysílání několikaminutové zprávy v televizi.“

pardubice2.jpg
 
Po skončení se ještě dlouho diskutovalo s přednášejícími. Z ohlasu posluchačů je zřejmé, že přednášky o mediální gramotnosti jsou v dnešní době pro nás velmi důležité. 
 
Blažková Eva, 
za SenSen při Krajské knihovně Pardubice
Redakce SenSen (LN),
15.03.2019