ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Titul Seniorka roku 2020 získala zasloužilá sokolka Eva Trejbalová

Nejlepším klubem je Stará garda kuchařů a cukrářů. Projděte si výsledky Ceny Senior roku 2020.

Výjimečné seniory a seniorské kluby z celé republiky ocenil při příležitosti Mezinárodního dne seniorů již poosmé projekt SenSen (Senzační senioři). Seniorkou roku 2020 se stala Eva Trejbalová z Prahy, první místo v kategorii Nejlepší klub získala Stará garda kuchařů a cukrářů ČR. Celkem porota vybírala ze 101 nominací.

Cílem Ceny Senior roku je upozornit širokou veřejnost na nejstarší spoluobčany, kteří i přes svůj věk zůstávají aktivní, zapojují se do dění kolem sebe a obětavě a nezištně pracují pro druhé. Výjimečné jednotlivce i spolky navrhovaly seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy i stálé kulturní a sportovní organizace.

„Narušujeme stereotypy pohledů na nejstarší generaci, možná je to letos ještě víc potřeba než kdy jindy,“ říká ředitelka Nadace Charty 77 (Konto Bariéry, SenSen) Božena Jirků. A dodává: „Vybrat z více než stovky nominací nebylo vůbec snadné, ocenění by si zasloužili všichni. Věřím, že příběhy laureátů, které budeme postupně zveřejňovat na webu SenSen a sociálních sítích, inspirují k aktivitě tisíce dalších starších lidí.“

Vyhlášení výsledků Ceny Senior roku proběhlo letos kvůli pandemii COVID-19 bez slavnostního ceremoniálu. Titul Seniorka roku 2020 získala Eva Trejbalová z Prahy, která v 86 letech vede v dejvickém Sokole kurzy jógy a svým aktivním přístupem k životu motivuje a inspiruje i o 20 let mladší cvičenky. Druhé místo obsadil Pavel Bacík, který se podílí na činnosti hned několika organizací a spolků v Příbrami. Třetí místo udělila porota dvěma seniorům – knihovnici Jindřišce Faiglové z Kyjova a in memoriam Karlu Budinovi z Orlové-Poruby.

120727080_675835253309531_6225265612600461819_n-(1).jpg
S vítězkou Evou Trejbalovou natáčela Česká televize. 

V kategorii Nejlepší klub roku 2020 získala první místo Stará garda kuchařů a cukrářů ČR, která už 13 let aktivně sdružuje seniory z gastronomických oborů po celé republice. Druhé místo obsadil Klub kolodějských seniorů, který dokázal semknout seniory ve městě. Třetí místa udělila porota dvě: Spolku aktivních seniorů v Kaplici a Klubu seniorů Svitavy.

Patronát nad Cenou Senior roku převzala herečka Simona Stašová. Všichni ocenění dostanou kromě diplomů a drobných dárků také finanční odměnu. Celkem SenSen rozdělí dvě stě tisíc korun.

Vizitky všech oceněných najdete zde. 
Redakce SenSen (LN),
01.10.2020