ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

SenSen splnil seniorům sny za tři sta tisíc korun

Začalo druhé kolo výzvy SenSen plní sen.

Nový kávovar do senior klubu, nákup malířských potřeb, organizace fotografické výstavy i plavba parníkem. Projekt SenSen (Senzační Senioři) Nadace Charty 77 od začátku roku splnil seniorské sny za téměř 300 tisíc korun a bude pokračovat.

Výzva s názvem „SenSen plní sen“ cílí na všechny seniory a jejich kluby a jejím smyslem je podpořit nejstarší generaci v aktivním způsobu života. „Jsem nápadem nadšena a přesvědčili jsme se v nadaci, že senioři nechtějí vzdušné zámky, ale úplně obyčejné věci. Je radost podepisovat darovací smlouvy třeba na novou pohovku do společné klubovny, materiál na výrobu síťovek nebo přispět zavedenému klubu na seniorské divadlo, které navíc kromě obdarovaných potěší i další lidi," říká Božena Jirků, ředitelka Nadace Charty 77 (Konto Bariéry, SenSen).

Tvářemi projektu se stali skuteční senzační senioři, kuchař Jiří Eichner z Prahy a amatérská malířka Jana Kürthyová z Liberce, kteří ukazují, že i ve stáří si člověk může plnit sny. „Poté, co jsem přestala chodit do práce, jsem řešila, co s volným časem. Šťastná náhoda tomu chtěla, že jsem se seznámila s amatérskými malíři z S-art klubu a oni mě vzali mezi sebe. Díky malování je můj život v důchodu určitě barevnější,“ říká seniorka.

Celkově SenSen plánuje díky podpoře společnosti Philip Morris ČR do konce roku rozdělit mezi seniory půl milionu korun. Žádat o splnění snu je možné prostřednictvím webových stránek SenSenu zde.
 
Redakce SenSen (LN),
19.08.2021