ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Senioři získají poukazy na sportovní vybavení za sto tisíc

Umožní to výtěžek charitativního běhu s Rozběháme Česko.

Trekingové hole, gymnastické míče nebo koule na pétanque. To vše a mnohem víc si budou moct nakoupit aktivní senioři z projektu SenSen (Senzační senioři) za výtěžek z charitativního běhu, který na podporu nejstarších spoluobčanů uspořádala organizace Rozběháme Česko a její charitativní projekt www.myteporazime.cz. Vouchery od Sportisima v hodnotě 100 tisíc korun si mezi sebou rozdělí celkem tři desítky seniorských klubů z celé ČR.

Historicky první charitativní běh pro SenSen se uskutečnil na Velikonoce a zapojilo se do něj přes dva a půl tisíce běžců. „Děkujeme všem, kteří se rozhodli pohybem podpořit právě senzační seniory. Nové sportovní vybavení jim pomůže zůstat aktivní,“ říká mluvčí projektu SenSen Lucie Nekvasilová.

Jednou z podpořených organizací je i Spolek tělesně postižených Stříbro. „Moc si přejeme trekingové hole, protože chůze s nimi je pro seniory snazší a bezpečnější. Pořádáme výlety, zapojujeme se do pěších výzev, jako byl třeba La Manche na suchu, a někteří naši členové hole ještě nemají,“ říká vedoucí spolku Jiřina Hrubá. Další vouchery putují třeba k Ú-holkám z Úholiček, které se do charitativního běhu dokonce aktivně zapojily. Celkem 14 mezigeneračních dvojic a šest dětí vyběhlo na podporu starších členek spolku. Myšlenku neziskové organizace Rozběháme Česko propojit aktivitu a dobré skutky tak naplnily nad očekávání skvěle.

O Ú-holkách a jejich výkonech se dočtete i zde.
 
Redakce SenSen (LN),
17.05.2021