ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Vyjíždí tři nové Taxíky Maxíky

Senioři a handicapovaní v Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou a v Praze 7 se dočkali zvýhodněné dopravy.

Speciální Taxíky Maxíky, které seniory a handicapované levně a bezpečně dovezou, kam potřebují, jsou výsledkem spolupráce Nadace Charty 77 (Konto Bariéry a SenSen) a společnosti ČESKÁ LÉKÁRNA HOLDING, a.s. provozující síť lékáren Dr.Max. 

„Taxík Maxík, jeden z mých nejmilejších projektů, bude pomáhat nejzranitelnějším cílovým skupinám v dalších třech nových lokalitách České republiky. Mám z toho velkou radost,“ říká ředitelka Nadace Charty 77 Božena Jirků. Služba sociální dopravy funguje už od roku 2016, kdy se taxíky s logem Konta Bariéry a Dr.Max poprvé rozjely do ulic Liberce a Prachatic. Jednotlivé vozy najezdí měsíčně 1000 až 3000 kilometrů a přepraví 100 až 500 cestující s průměrným kolem 80 let. „Zdá se mi jako příhodná hra čísel, že od roku 2022 bude služba k dispozici už na 22 místech,“ říká Daniel Horák, generální ředitel lékáren Dr.Max.
 
Největší tuzemská lékárenská síť je výhradním sponzorem projektu. Nadace Charty 77 za prostředky získané prodejem produktů vlastní značky Dr.Max kupuje speciální velkoprostorové automobily, které poskytuje vybraným městům či městským částem, respektive provozujícím organizacím. Ty zároveň získávají příspěvek na rozjezd služby v prvním roce. Podmínkou je osmiletá udržitelnost projektu.
 
Klíčky od nových Taxíků Maxíků si zástupci partnerských organizací převzali již tradičně v adventním čase, 13. prosince na piazzettě pražského Florentina. Díky spolupráci s Prahou 7 se rodina Taxíků Maxíků rozrůstá o první vůz s ekologičtějším plug-in hybrid motorem. 

dsc_3571-(1).jpg

Nová města a provozovatelé služby od ledna 2022
* Město Havlíčkův Brod, Sociální služby města Havlíčkova Brodu
* Město Žďár nad Sázavou, Sociální služby města Žďáru nad Sázavou
* Městská část Praha 7, Charita Praha – Holešovice

Redakce SenSen (LN),
04.01.2022