ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

32 let od sametové revoluce uplynulo nám všem

Vzpomínkové setkání v režii SeniorPointu Prachatice.

Jakých bylo oněch 32 let zavzpomínali účastníci malého setkání v Mezigenerační zahradě prachatického KreBulu, které připravil SeniorPoint Prachatice. 
Sešly se děti, sešli se jejich rodiče, přišli senioři. Každý z účastníků si připomenul svoji událost z oněch 32 let („Jeden den jsme museli říkat paní soudružko a druhý den paní učitelko, nebo jsme mohli na dovolenou na západ, možnost svobodné volby povolání“, ale padala zde i slova jako, že „zplodili jsme nádherné děti, pravnuk začne hrát na harmoniku po mne (pradědečkovi) …“ a tedy šlo o úplně obyčejné povídání v příjemné společnosti.

Za každého byla zapálena u lípy v zahradě svíčka. Z městského ampliónu hrála Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové, z rozhlasu se linul zpěv Jany Kirschner a na zahradě u lípy pak živý zpěv Modlitby pro Martu v podání Marie Šímové a Jarmily Šímové. Obě zpěvačky mnoho hodin nacvičovaly, doma, u klavíru i v KreBulu, dokonce si celou skladbu přepsaly na Pichtově psacím stroji (protože jsou obě nevidomé), a četly, tedy zpívaly pak text v bodovém písmu. Snad se i vám tato nová verze bude líbit, brzo uvidíte na Městském vysílání Prachatice.

Procházkou domů řada účastníků šla přes Velké náměstí, kde byla v barvách české vlajky nasvícena okna Nové radnice, nebo Zahradní ulicí, kde někteří ještě zapálili svíčku u sochy a připomínky sametové revoluce 1989.

I tak se slavilo, mějte se sametově.

Hanka RH+
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.11.2021