ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

39 vyjádření k potřebnosti sociálních služeb, i těch pro seniory

Informace z Jihočeského kraje

Kraj dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, určuje síť sociálních služeb (§ 95). V souvislosti se zařazením služeb do sítě sociálních služeb Jihočeského kraje nebo v souvislosti s podáním žádosti o akceptaci změny ve specifikaci služby se město Prachatice a Městský úřad Prachatice vyjadřoval k jejich  potřebnosti. Rada města Prachatice 27. 7. 2018 schválila potřebnost níže uvedených služeb, které působí v našem městě pro specifické cílové skupiny a odbor sociálních věcí s vedoucí Jaroslavou Hauptmanovou pak potřebnost služeb ve spádovém území ORP Prachatice.

V první vlně žádostí o vyjádření, požádali tito poskytovatelé - Hospic sv. Jana N. Neumanna, o.p.s., KreBul, o. p. s, Farní charita Prachatice, Portus Prachatice, o. p. s., Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., Rybka, o. p. s., Oblastní charita Vimperk,                  PREVENT 99 z.ú., Společnost sv. Zdislavy z Lemberka o. p. s., STROOM DUB o.p.s.

A dále poskytovatelé se sídlem v Jihočeském kraji - Krizové centrum pro děti a rodinu v Jihočeském kraji, z. ú., České Budějovice, Tyflokabinet České Budějovice, Ledax o. p. s., I MY, o. p. s., FOKUS – Písek, z. ú., APLA Jižní Čechy, z. ú., Středisko rané péče SPRP, pobočka České Budějovice, Charita Malenice, Diecézní charita České Budějovice, Domov pro seniory Pohoda Netolice, SOVY, o. p. s. Český Krumlov, Krizové centrum pro děti a rodinu v Jihočeském kraji, z.ú.
 
  • pro tyto služby – domov se zvláštním režimem, odlehčovací služba, odborné sociální poradenství, azylové domy, terénní programy, krizová pomoc, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, kontaktní centra, pečovatelská služba, sociální rehabilitace, sociálně terapeutické dílny, raná péče, osobní asistence, intervenční centrum
 
Pokud budou všechny služby zařazeny do sítě, jsou zajištěny služby i pro seniory našeho města, ORP a Jihočeského kraje, protože budu mít zajištěné financování na nadcházející 3 roky.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
12.08.2018