ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Audiovizuální i tištěný katalog sociálních služeb je na světě

Blíží se konec tříletého projektu města Prachatice a SOS Šumavsko.

Dne 7. 11. 2019 za přítomnosti několika desítek účastníků, hostů a především aktérů a tvůrců katalogů se křtilo a sledovalo. Sledoval se dokument Audiovizuální katalog poskytovatelů sociálních služeb ORP Prachatice z dílny Václava Maliny (studio TV ŠRUMEC, za přispění Hanky RH+ Rabenhauptové. Dokument je postaven na 4 příbězích hlavních aktérů (kopíruje pracovní skupiny KPSS – Rodiny s dětmi, Seniory, Osoby v Krize a Osoby se zdravotním postižením) a k nim přiřazené sociální služby, které působí v obci s rozšířenou působností Prachatice (představené vedoucími pracovních skupin). Veřejného promítání se zúčastnily ženy – paní Monika a paní Františka, které potrhly opravdové příběhy, a jejich potřebu podpory, pomoci I péče. Jak tvůrci, tak aktéři získali malou kytičku a velký potlesk od přítomných jak zadavatel§ (zástupci samosprávyPrachatic a Husince), tak poskytovatelů např. KreBul, FOKUS, OCH Vimperk, a další, tak uživatelů, nebodoprovodných služeb odbor sociálních věcí, úřad práce...
                                                                    
Křtil se čistou vodou tištěný Katalog poskytovatelů sociálních služeb ORP Prachatice z dílny Jany Lábrové, za přispění Hanky RH+ Rabenhauptové a klientů Domova sv. Anežky z Týna nad Vltavou.
V závěrečném povídání, diskuzi bylo poděkováno veřejně také Ivetě Frkové, hlavnímu garantovi SOS Šumavsko, ústavu který vznikl v roce 2017 a naše město s ním od prvopočátku spolupracuje. Vznikl za účelem rozvoje podpory sociální oblasti na místní i regionální úrovni. Svou činností podporuje spolupráci mezi občanskými iniciativami, neziskovými organizacemi, veřejnou správou a samosprávou i podnikatelský sektorem.
Distribuce katalogů bude přes koordinátora v Prachaticích, kancelář 116, nebo si můžete napsat na KPSS@Prachatice.eu

Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
27.11.2019