ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Chytrá péče lidem, nejen do sociálních služeb

Na prachatické radnici se uskutečnilo setkání zainteresovaných do sociálních služeb, v péči o lidi v nouzi, poskytovatelů, ale i zástupců samospráv měst Prachatice a Český Krumlov.

Jan Klimeš představil novou péči – telefonickou pomoc, kterou částečně uhradí město a dotace Jihočeského kraje a následně si měsíční poplatky budou lidé hradit samostatně. To znamená, že prostřednictvím tlačítek na hodinkách bude zajištěna potřebná pomoc potřebným.

Radní města Český Krumlov Ivana Ambrusová, ředitelka společnosti SOVY, shrnula dosavadní spolupráci s městem Prachatice prostřednictvím telekontaktní tísňové péče, která byla v Českém Krumlově spuštěna v roce 2005, jako jediná toho druhu v ČR a pak následně od roku 2006 byla na kontaktována a spuštěna i v Prachaticích. Kladně vyhodnotila spolupráci, ve které budou obě města pokračovat a pomoc lidem, kteří jsou doma a pomoc potřebují, (tlačítka detekují i pohyb), budou profesionálně dál vykonávat sociální službu.

Ivo Novotný, ředitel z Městské policie zhodnotil spolupráci jak s Českým Krumlovem, tak Oblastní charitou Vimperk, kterou na setkání zastupovaly ředitelka Dana Marková a vedoucí pečovatelské služby Dana Vidlášová, jako velmi příkladnou. Pomohli společně již mnoha lidem, aktuálně je nasmlouváno 6 osob.

Obě vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví z Českého Krumlova Ingrid Pechová, tak z Prachatic vedoucí odboru sociálních věcí Jaroslava Hauptmanová konstatovaly, že je velmi důležité, aby služba byla poskytována potřebným, byla dostupná a kvalitní.

V novém režimu sociální služba tísňová péče ve spolupráci s Českým Krumlovem bude rozjeta od léta 2019, chytrá péče – nový produktu (chytré hodinky) od podzimu 2019.
Zájemci o jednu i druhou pomoc mohou napsat na Městky úřad Prachatice, pomoclidem@prachatice.cz, či volat na telefon: 724 188 864.

 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
23.06.2019