ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Co dělat, až jednou přijde čas …

V Prachaticích si povídají i o těžších tématech.

V Komunitním centru Na půdě na Zlaté stezce v Prachaticích se uskutečnilo setkání lidí, pečujících, které zajímá problematika věcí posledních – kurz: Co dělat, až jednou přijde čas … měl velkou odezvu. Individuální konzultace po skončení na místě. Akci připravila Diakonie s projektem Pečuj doma a poradcem Monikou Marouškovou za spolupráce města Prachatice a komunitního pracovníkem úřadu. Na akci přijalo pozvání přes tři desítky účastníků vč. dětí, odborníků i laiků, lidí se zkušenostmi i bez prožitých situací.
Prezentace se dotkla otázek: Co dělat, když čas odchodu nastal? Jak poznáme, že člověk umírá? Co dělat bezprostředně po úmrtí? Jak zařídit pohřeb, možnost rozloučení … Co a jak ještě vyřídit? Jak se vyrovnat se ztrátou blízkého? To jsou všechno témata, která jsou určena nejen o pečující osoby, ale i pro ty, kteří chtějí vědět, chtějí být připraveni.
Pečuj doma, projekt Diakonie, Českobratrské církve evangelické nabídl v Prachaticích kurz s lektorkou Mgr. Magdou Kümmelovou, která je odborným psychosociálním poradce a krizovým interventem pro terminálně nemocné pacienty, jejich blízké a pro pozůstalé, je zdravotníkem, instruktorem a člen první pomoci.
Blíže: jihocesky@pecujdoma.cz, nebo na www.pecujdoma.cz
Hanka RH+ Rabenhauptová 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
03.09.2021