ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Cvičení seniorů s živou hudbou

Cvičení s živou hudbou, nevidomým Radkem Žaludem a charitou ze Slovenska


Domov seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích navštívila delegace ze Slovenska, charity a v rámci Cvičení šitého na míru se seniory v domově se jednotlivci zapojili do cvičení s živou hudbou, o kterou se postaral nevidomý hudebník Radek Žalud.

První červnové páteční odpoledne opět patřilo seniorům a to díky jejich Cvičení šitému na míru. Tentokrát bylo připraveno za podpory hudby, hry na klávesy a zpěvu, hudby, o kterou se postaral hudebník – zpěvák a klávesista Radek Žalud.

Jak sám Radek říká: “Jelikož jsem se ale narodil předčasně, tak jsem musel do inkubátoru, odkud jsem si přinesl nejen zachráněný život, ale i totální slepotu. Tenhle handicap mi ale nikdy nevadil v tom, abych žil plnohodnotný a celkem radostný život. Díky svým rodičům jsem si užil naprosto fantastické dětství.  Od pěti let jsem začal amatérsky hrát na harmoniku. Ve druhé třídě jsem začal navštěvovat Základní uměleckou školu na Piaristickém náměstí, kde jsem se začal učit hrát na akordeon. Na stejné základní umělecké škole jsem se o rok později začal věnovat i zpěvu. Nejprve u operní pěvkyně Naděždy Honzíkové, potom u zpěvačky z dechové kapely Jany Mikulášové. Od sedmé třídy jsem byl  na Konzervatoř Jana Deyla. Akordeon jsem studoval u pana profesora Karla Melíška a zpěv pod vedením paní profesorky Marcely Novotné.“. Vystupoval vedle Báry Basikové, Daniela Landy, Anety Langerové, byl hostem paní Evy Urbanové. Hraje třeba i na Šlágru, nebo i s dechovou kapelou Veselka. Zpívá rád, rád. Zazpívá jak lidovku, tak písně z muzikálu anebo árie z oper. Hraje na klávesy. Rád zpívá pro ty, kdo umí naslouchat.

Krásná aktivizace všech přítomných je vidět na úsměvech, na přiložených fotografiích.
 
Hanka RH+
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
07.06.2018