ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Deset let domova Matky Vojtěch v Prachaticích

Týdenní oslavy zahájila mše a setkání hostů, přátel domova i obyvatel domova a zaměstnanců

 
 
Domovu Matky Vojtěchy je deset
 
Základní kámen (posvěcený) Domova Matky Vojtěchy byl položen 18.3. A.D. 2010. Otevřen byl v září 2012. Je domovem se zvláštním režimem pro lidi s kognitivní poruchou, především Alzheimerovou chorobou, kteří mají sníženou soběstačnost a jejichž péče vyžaduje pomoc druhé osoby. Kapacita domova je 26 míst.
 
Mše svatá v Domově Matky Vojtěchy oficiálně zahájila týdenní oslavy desátého výročí domova. Mši svatou celebroval biskup Mons. Martin David z Ostravy, které se zúčastnili nejen pozvaní hosté, ale i obyvatelé domova.
 
Ředitel prachatického hospice Robert Huneš nezapomněl poděkovat nejen všem přítomným i těm, kteří se nemohli dostavit, ale popřál zařízení neustálou kvalitu poskytovaných služeb a pohodu, která zde vládne. K poděkování se připojila i Sestra Christiana (Boromejky slouží nejen v domově, ale i v hospici, prachatické nemocnci). Vlaďka Veberová, vedoucí DMV zavzpomínala na časy minulé, současné i budoucí a také rozkrojila narozeninový dort. Slavnostního zahájení týdne pro DMV se zúčastnil i starosta města Martin Malý.
 
K poslechu hrálo a zpívalo trio řádových sester na klávesy, kytaru a flétnu.
Krásně podzimně upravený byl i vstup, kde každého s úsměvem vítala sociální pracovnice Jindřiška Nechutná. Děkujeme za krásné chvíle v domově.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.09.2022