ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Deset let je country tanečnímu seniorskému klubu Prachatice.

Vedou ho Hrůzovi.

Taneční seskupení seniorů Country klubu SenSen Prachatice je deset let. Malou oslavu – dernisáž výstavy měl 25. 6. 2019 v Prachaticích v KreBulu na Zlaté stezce, kde se sešlo několik desítek gratulantů a také členové klubu, hosté. V průměru věkem je seniorům v klubu přes 75 let, t. č. je aktivních 6 párů. Tréninky mají každý týden v Klubu Pod Hradbami. A vystupují vyděleno, vykráceno téměř také každý týden. Většinou za podpory těch, kteří si je objednají, ale velkou podporu mají i od města Prachatice.

Country klub SenSen Prachatice vystupoval jak v Prachaticích, okolních obcí, po jižních Čechách, v Praze, na Moravě i Slovensku, vystupoval několikrát asi také v pěti státech v zahraničí. Vedoucím klubu je Karel Hrůza, který sice na vernisáži nepromluvil ani slovo (nicméně akci dokumentoval, připravoval, hosty obsluhoval), ale je za ním vidět velká práce, ale na fotografiích i práce všech členů jak bývalých, tak současných. O úvodní slovo, kde byly vyjmenovány všechny místa, situace (např. slavnostní vystoupení v Břevnovském klášteře v Praze, či multikulturní akce v rámci Dne tance s tureckými dobrovolníky, nebo mezigenerační vystoupení na Benefičním bále v Chelčicích, pravidelně při Podzimních slavnostech anebo Slavnostech Solné Zlaté stezky) Zdenou Hrůzovou, předsedkyní organizace Senioři ČR, MO Prachatice, která může být hrdá na to, že pod její hlavičkou, pod hlavičkou organizace pracuje takový klub. Klub prošel vývojem nejen vztahů, linií hudby, ale také s kostýmy. Zdena Hrůzová ve svém vystoupení předala všem párům, kteří spolu vystupují dárek (zarámované fotografie z akcí). Každoročně se snaží členové získávat finanční prostředky a inovovat jak vystoupení (reagují na poptávku, tak například tancovali i se zdravotně postiženými, jako předtančení na plesech), tak kostýmy (kalhoty, sukně. Halenky, klobouky, šátky, kravaty …).

Připojme se ke gratulaci. Je málo takových nadšených seniorů, kteří dělají mnohé pro své zdraví, ale i v reprezentaci města při svých vystoupeních.
Děkujeme všem členům klubu.

Akce a celé výročí během roku je podpořeno z dotačního titulu Volnočasové aktivity 2019.
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
06.10.2019