ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Děti malovaly seniorům k svátku

Prachatické děti se zapojily do celorepublikové iniciativy.

Prachatické děti se zapojily do celorepublikové iniciativy projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň Děti malují seniorům k svátku, kterou nám nabídla koordinátorka Alena Bártíková z MPSV a zároveň byla u předání.

Víme, že děti, ale v poslední době i dospělí a senioři rádi maluji, vymalovávají (např. antistresové omalovánky) a tak jsme jako dárek ke Dni seniorů zvolili formu přání z omalovánek. Na přáníčka ke Dni seniorů děti vystřihly, vymalovaly určité tvary (většinou srdíčka a květiny), a do přání nalepily, přidaly jeden tvar nevymalované omalovánky a pastelku. Podepsaly – svůj podpis (někteří ještě nechodí ani do školy). Přidán byl citát a mašle na zabalení.   1. 10. 2020 jsme předávali společně na oslavě dne seniorů s Alenou Bártíkovou z MPSV, zástupci odboru sociálních věcí Marií Maunovou, s předsedou sociální komise Zdeňka Krejsy a dětí, které na oslavě vystupovaly z Montessori školy z Prachatic.

Děti si pro seniory připravily básničky a písničky dle vlastního výběru. V programu vystoupil Jakub Štětina, Jitka Bicanová, Mája Ziková a Markéta Škorpilová, děkujeme. Navíc byl představen nový projekt , který bude ve spolupráci s Montessori školou od ledna pro seniory připraven – vzájemného poznávání a učení.
Zdena Hrůzová s úsměvem převzala přání s ostatními přítomnými seniory a také kytici lučních květin od starosty města Martina Malého ke Dni seniorů. Ostatní přáníčka budou předána např. v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích.
 
Hanka RH+Rabenhauptová
Foto: Karel Rabenhaupt
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
06.10.2020