ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Dobrovolníci byli se seniory na kávě a pivu

Prachatice se zapojily do dalšího projektu Kafé s babi a Pivo s dědou

V pátek vyrazilo něco přes dvacet dvojic dobrovolníků a seniorů z Domova seniorů Mistra Křišťana v rámci projektu Kafé s babi  a Pivo s dědou na kávu a pivo do města , ale především také na procházku mimo areál domova seniorů a na popovídání.

Dobrovolníci a žáci ZŠ Prachatice Národní (z 9. třídy) a senioři se nejprve rozdělili na tři skupiny. První skupinka (vozíčkář, senioři s chodítky, holemi) vyrazila na Skalku, kde si prohlédla DPS, školku, poseděla na lavičkách, a kde jim mimo jiné aktivní dobrovolnice Iva Jeřábková přiblížila historii města, Skalky a pak všichni navštívili  kavárnu na Skalce, kde je obsloužili manželé Kulhánkovi. Druhá skupinka (včetně seniorů na vozíčku) si vyšla až do města, kostela a na náměstí a pak chvilku při kávě poseděla a rozjímala se nad historickým centrem, památkami. Vstřícností kavárny DURAS seděli všichni pospolu na krásném slunném místě.  Třetí skupinka zůstala v zahradě, ale o pohyb ani dobroty nepřišla. Nejprve proběhlo cvičení s hůlkami pro chůzi, popovídání a kávu v zahradě i s koláčem. Při kávě a pivu si povídali senioři o svých láskách, historii města, o Skalce, počasí, kostelu, lázních sv. Markéty, městu, ale i co dělají (jedna i druhá strana) ve volném čase… Někteří z účastníků akce po dlouhé době byli mimo areál domova seniorů.

Další větší akci připravujeme na vánoce, advent: Pojďte s námi na PUNČ, zapojíte se? Bude vás to stát trochu fyzické síly, času a koupi jednoho punče pro seniora, či seniorku? Blíže: Hanka RH+ Rabenhauptová
Jmenovitě žákům (budoucím skvělým dobrovolníkům) Natálii Vlasaté, Dominice Medkové, Tereze Kolesové, Romanu Koblencovi, Veronice Srbené, Natálii Černé, Pavlu Zemanovi, Tomáši Jónovi, Natálii Turkové, Anně Zíkové a Daniele Dreslerové a také paní asistence Lídě Rosové.

Děkujeme všem, kteří se zapojili a věnovali svůj čas, fyzickou kondici, orientační schopnosti, úsměv, dobrou náladu, povídání … děkujeme. Věříme, že jsme na chvíli prolomily bariéry, o kterých se mnohdy mezi generacemi mluví, věříme, že setkání bylo prospěšné pro obě strany, věříme, že se do adventní kampaně zapojí více lidí z veřejnosti …
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.09.2019