ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Fotografujeme s Mgr. Petrem Gruberem

Takové bylo téma přednášky 16.5.2018 na zasedání Klubu seniorů Řepy, s podtextem, příprava soutěže o nejlepší foto v rámci našeho klubu.

Mgr. Petr Gruber kromě toho, že je ambasadorem našeho SENSEN klubu a naším webmasterem, je na slovo vzatým odborníkem ve fotografování.

Cyklus jeho přednášek jsme začali už minulý rok, mnohému nás naučil o různých technikách, o správném používaní fotografického aparátu, o zpracování fotografii a jiných záludnostech a radostech, které nám fotografování přináší. Mnohé z nás potěšil, že i rozmazaná fotka může být uměleckým výtvorem. A v tom mnozí z nás,  včt. mne zabodovali. Dík jeho šikovnosti ve fotografování již po tři roky po sobě je Mgr.Petr Gruber oceněným účastníkem v soutěži Šikovné ruce v Lysé nad Labem a věříme, že i letos v červnu s fotkami na téma Svět v pohybu, bude znovu stát na stupních vítězů.

Aby nás ve fotografování povzbudil, vymyslel si na nás, členy Klubu seniorů ŘEPY,  fotosoutěž. Vypsal následné soutěžní kategorie: 1.Portrét, 2. Krajina, 3. Ostatní (např. zvířata, květiny, houby apod.) 4. Svatební fotografie. Každý mohl soutěžit s jednou fotografií v každé kategorii. U kategorie 1-3 musí být soutěžící autorem fotografie, u kategorie 4 může byt autorem kdokoli.

Dne 6.6.2018 donesli členové klubu své soutěžní fotografie. Podařilo se nám   dohodnout s vedením Centra sociálních a zdravotních služeb Řepy, že soutěžní fotografie budou ke zhlédnutí na nástěnce v prostorách jejich budovy.  

Všechny vítězné fotografie jsou pěkné a chválíme jejich autory. Milan Prajer, Anička Prohasková, Marie a Radek Čaňkovi, Helena Makalová, Eva a Jaroslav Pastorkovi, Mirek Ptáček a Ria Szitányiová jsou účastníci soutěže a jejich fotografie jsou vystavené  na nástěnce v Centre pro radost a potěšení všech kolemjdoucích. Svatební foto ze začátku minulého století z května 1922, babičky a dědečka předsedkyně klubu zaujme nádherným svatebním věncem a uniformou Čsl. armády. Fotografie Milana Prajera vynikají svou technickou dokonalostí. Věříme, že podobnou akci zopakujeme v budoucnu a chválíme členy Klubu seniorů Řepy, že jsou činní nejenom ve sportu, ale i ve fotografování.
Petr Gruber,
Klub seniorů Řepy,
19.06.2018