ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Jak (ne) přesadit starý strom

Nová kniha autorky Hany Vojtové a fotografa Karla Rabenhaupta.

Vyšla kniha Jak (ne) přesadit starý strom Hany Vojtové o konceptu Smyslové aktivizace v péči o seniory a osoby s onemocněním demencí. Křest proběhl v rámci mezinárodní konference 31. 5. 2018 v Českých Budějovicích. Autorem fotografií v knize je Karel Rabenhaupt.
Hana Vojtová ze setkání s Lore Wehnerovou a jejími aktivizačními praxemi a prostudování různých metod přístupu k seniorům se začala věnovat smyslové aktivizaci a dala domovu seniorů nový směr. V roce 2015 založila Institut Smyslové aktivizace s cílem aktivizační koncept vyučovat a šířit do praxe dalších geriatrických zařízení prostřednictvím akreditovaných vzdělávacích programů.
Knihu Jak (ne) přesadit starý strom napsala Hana Vojtová po deseti letech strávených se Smyslovou aktivizací. V knize popisuje konkrétní příběhy, ukazuje jak „smyslovka“ je důležitá a promyšlená koncepce péče a také jak ji lze uplatňovat i při domácí péči.
U křtu byli lidé, kteří se na knize podíleli – autorka Hana Vojtová, fotograf Karel Rabenhaupt, odpovědná redaktorka Petra Hanáková, sestra Benedikta, Ivo Jablečňák Apfel, na ilustracích se podílel Lukáš Vojta.
Hana Vojtová se narodila v Prachaticích. Studovala na Ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze a na Ekonomické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Do české praxe zavedla Smyslovou aktivizaci, kterou dále rozvinula v Koncept Smyslové aktivizace a iniciovala vznik Institutu Smyslové aktivizace.  Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové v rámci Ceny Olgy Havlové v roce 2015 Haně Vojtové udělil Poděkování za vynikající realizaci projektu, vznikající vedení domova seniorů a lektorování Konceptu Smyslové aktivizace. Hana Vojtová je ředitelkou Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích.
Gratulujeme.
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
05.06.2018