ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Jak jsme sázeli lípy a pekli husy

Většina seniorů Brázdimského statku si nenechá ujít společně strávené chvíle.

Brázdimský statek je malé komunitní bydlení pro seniory s rodinnou atmosférou. Kdo chce soukromí, zůstane si ve svém bytě, který si po svém zařídil a kde se cítí dobře. Kdo má ale chuť trávit čas s ostaními, příležitostí je mnoho! V nedávné době to bylo pečení svatomartinské husy a vysazení dvou lip k výročí republiky.

Většina našich seniorů si nedá ujít příležitost ke strávení společného času a nejinak tomu bylo i tentokrát. Dvě lípy nám darovali naši milí sousedé, kterým už v zahrádce přerůstaly. Díru pro strom vyhloubil náš pomocník Pavel a ten se dost nadřel... Pro nás už to byla ale hračka - strom správně natočit, vyfotit se na památku a dokonce jsme oba stihli i pojmenovat! Při sázení druhého asistovalo naše stádečko oveček a nový kozlík.
To na pečení svatomartinské husy se podíleli skoro všichni. Někdo husy nasolil, někdo udělal houskový knedlík, někdo bramborový, někdo bílé zelí, jiný červené. Užili jsme si to ale všichni společně!

Už teď chystáme další akci, na kterou jsme louskali vlašské ořechy. Uhodnete jakou?

Pokud se Vám náš program líbí a je Vám třeba doma smutno, přijďte bydlet k nám, jsme nové zařízení a několik bytů ještě čeká na své milé podnájemníky.
Alena Houštecká,
Brázdimský statek, z.s.,
16.11.2018