ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

KPSS: Jednání skupiny Senioři

Komunitní plánování sociálních služebORP Prachatice - zapojit se může každý.

Komunitní plánování sociálních služeb našeho ORP Prachatice prošlo všemi cílovými skupinami (Pracovní skupiny: Osoby se zdravotním postižením, Osoby v krizi, Rodiny s dětmi a Senioři) během měsíce září 2018. V současné chvíli se již připomínkují výstupy z jednání – monitoring za rok a výhledy pro rok 2019. Zapojte se i vy, kdykoliv, v jakékoliv fázi plánování!

Pracovní skupina: Senioři se sešli ve Volarech. V úvodu přišla a přítomným představila sociální politiku města starostka Martina Pospíšilová (rozhovor s paní starostkou můžete vidět v kabelové televizi – městském vysílání). Celou pracovní skupinu řídila Andrea Tajanovská. Jednání šlo hladce, protože všeobecně je pro seniory dostatek sociálních služeb v rámci ORP Prachatice (domov pro seniory, domovy se zvláštním režimem, odlehčovací služba, odborná sociální poradenství, pečovatelská služby (domy s pečovatelskou a ošetřovatelskou službou), ale jsou i věci, a služby po kterých začíná být čím dál tím větší poptávka – denní stacionář, osobní asistence, dostupnost (vzdálenost) sužeb, ale i doplňkové služby – odstraňování bariér, a to nejen architektonických ale i lidských a podobně. Do diskuze se zapojili nejen samotní senioři, ale i zástupci poskytovatelů a zadavatelů.

V souvislosti s novou metodikou Jihočeského kraje a v souvislosti s tvorbou sítě sociálních služeb apelujeme na součinnost poskytovatelů sociálních služeb při komunitním plánování na Prachaticku a účast na společných setkáních.

Akční plán rozvoje sociálních služeb ORP Prachatice budete mít možnost na našich stránkách připomínkovat, zasílat své podněty můžete již dnes.  KPSS@Prachatice.cz
 
Hanka RH+ Rabenhauptová,
 
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
29.09.2018