ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Krása z knoflíků - inspirativní výstava koláží seniorky ze Čkyně

Růžena Bílková zaujala svým umem.

49 obrazů – koláží z knoflíků, starých krajek, látek a nití Růženy Bílkové ze Čkyně je k vidění od 1. do 31.května 2021 v prachatickém KreBulu, na Zlaté stezce 145, denně od 10:00 do 17:00 hodin.

Na prvního máje bylo natočeno místo vernisáže video, které uvidíte v rámci městského vysílání na kabelové televizi již tento týden od Václava Maliny. V průběhu dne, kdy byla výstava otevřena ji navštívilo několik lidí, kteří odcházeli s nadšením. Krása, nádhera, inspirace, jedinečné, unikátní, zajímavé, těžké, radostné, skvělé, nápadité, barevné, laskavé, … taková slova padala od přítomných.

Koláže z knoflíků čítají ne stovky, ale tisíce knoflíků, ze kterých paní Růžena Bílková svá díla sestavovala. „Knoflíky jsou dřevěné, kostěné, skleněné, perleťové, umělé, látkové, knoflíky jsou především darované, stejně tak jako další materiál a to nitě, látky, krajky, dečky ... Motivy jsou různé. Nejprve mám v hlavě knoflíky, látku, krajku a z toho všeho se mi utvoří obraz a pak jdu vyrábět, např. když jsem dostala skleněné knoflíky, průhledné, tak jsem vytvořila karafu, sklenice a abych vytvořila červené víno, jako podklad jsem vložila červenou látku, stejně tak když jsem dostala „zlaté koflíky, vytvořila jsem dva džbány s dukáty. Názvy dalších obrazů jsou třeba: Labutě, Podzimní barevná inspirace, Vějíř, Anděl, Cukrátka, Čtyři čtyřlístky, Váza perleťová s květy, Zakletá princezna … Děkuji společnosti za uspořádání výstavy a laskavost, s jakou mne přijali. Přála bych jim, aby na jejich činnost a aktivity se dukáty k nim co nejvíce sypaly“ řekla autorka paní Růžena Bílková.
 
Zveme i vás, posuďte sami. „Výstavu připravil SeniorPoint Prachatice v rámci projektu, za podpory Ministerstva kultury, Jihočeského kraje a města Prachatice. Kurátorkou výstavy je Hanka RH+ Rabenhauptová“, sdělil ředitel společnosti KreBul Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS. Pokud bude příznivá situace, tak proběhne i navazující výtvarný workshop, vedený PaedDr. Ivanou Bečvářovou, Ph.D., která také práci paní Růženy Bílkové osobně při otevření ocenila.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
04.05.2021