ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Nejvíce zaujaly natáčky, kopírák a kaleidoskop

Výstavu v rámco kampaně 100x jinak navštěvují rodiny, děti i senioři.

Výstava, která byla zahájena tento týden v domu Křižovatka u parku v rámci kampaně 100x jinak, má velký ohlas. Sto vzpomínkových věcí, které sesbírali prachatičtí návštěvníci SeniorPointu si až do konce října mohou návštěvníci nejen prohlédnout, ale také osahat, vyzkoušet, zavzpomínat.

První skupinky ze školy a školní družiny (ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 387) navštívily výstavu i s doprovodným programem. Kurátorka výstavy provedla přítomné od historie až po současnost, pak si všichni také o všem společně i s paní učitelkami povídali. Snad úplným objevem pro děti byl kopírák, přes který malovaly, mechanický vysavač, který si vyzkoušely a kaleidoskop přes který viděly obrázky krajiny. Překvapením byly i obyčejné natáčky, spony do vlasů. Zaujalo oblečení na miminka, ale také trenýrky (modré s gumičkami), které nesměly chybět při žádné hodině tělesné výchovy. Na nástěnkách pak návrhy oblečení, staré pohledy a známky (i za 30 haléřů), časopisy a noviny, nebo také fotografie i sto let staré, či rodné listy, udělení domovského práva a mnoho her, které dnes již děti neznají anebo se v nových obalech na pultech jako novinka znova objevují. Upoutaly i CÉČKA, nebo deníček s vystříhanými a nalepovanými obrázky herců, zpěváků..

Test, který následoval, měl za cíl vzbudit zájem, nejen o současnost – tedy děti psaly všechny věci, které na výstavě viděly a které neuměly pojmenovat, tak je kreslily a pak také vzbudit zájem o historii (poznat symboly naší země, polohu a podobně). Při otázce, co vy nyní sbíráte padaly názvy sbírek, jako jsou pohledy, různé příšerky z filmů, autíčka...

Tedy zveme i vás. Ukončení výstavy bude 28. 10. 2018 (výstava poté poputuje do Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích).
Akce je uspořádána a realizována za podpory města Prachatice a Jihočeského kraje.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
22.10.2018