ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Nejzdravější pohyb pro seniory? Nordic Walking!

Čtyři lekce týdně, na čtyřech místech v Praze.

Jaro a nařízená karanténa Nordic Walkingovým lekcím nepřála, ale podzim si spolu užijeme!

Čtyři lekce týdně, čtyři zajímavá místa zajisté přispějí k tomu, že “hůlkochodecký” podzim společně užijeme!


Termíny a místa lekcí (chodí se každý týden ve stejný čas)

  • úterý od 10 hod., Stromovka, Praha 7

Sraz na lekce je před budovou Planetária. Lekce již probíhají a budou do konce října (do 27.10.)

  • úterý od 14 hod., Krčský les, Praha 4

Sraz na lekce je na parkovišti Restaurace U labutě pod Thomayerovou nemocnicí. Lekce již probíhají a budou do konce října (do 27.10.)

  • středa od 9:30 hod., Malešický park, Praha 10

Sraz na lekce je na roku ulic Cerhenická – Káranská u vchodu do parku “u koulí”. Lekce začínají 2.9. a budou probíhat do 21.10.

  • středa od 14 hod., vrch Vítkov, Praha 3

Sraz na lekce je na roku ulic Kališnická a Pražačka v cípu parku Vítkov v blízkosti autobusové zastávky (133, 207) Ohrada. Lekce začínají 2.9. a budou probíhat do 21.10.

 

Průběh lekce, praktické informace

Na začátku lekce probíhá rozcvička a zahřátí těla, poté následuje instruktáž správné techniky Nordic Walking chůze, nastavení hůlek atd. Lekce je obvykle vedena dvěma lektory, kteří pomohou, poradí a instruují, jak na to. Chůze samotná probíhá ve dvou výkonnostních skupinách. Na závěr lekce proběhne společné protažení.

Na lekce doporučujeme vhodné pohodlné, nebo sportovní oblečení odpovídající aktuálnímu počasí a botasky (sportovní obuv končící pod kotníkem). Jako zavazadlo volte batůžek nebo ledvinku. S sebou si noste lahev s pitím a malou svačinku (nutné u diabetiků).
Pokud trpíte závažnějším onemocněním, závažnějším pohybovým omezením nebo se dlouhodobě nevěnujete žádné pohybové aktivitě, doporučujeme před zahájením konzultaci s ošetřujícím lékařem.

 

Hygienická opatření

Vzhledem k aktuální situaci, prosíme o dodržování všech hygienických doporučení Vlády ČR vyhlášených v souvislosti s nemocí COVID-19. Doporučujeme provádět hygienu rukou, příp. na nosit rukavice. Na místě bude k dispozici desinfekce.

V případě, že máte jakékoli respirační onemocnění, nebo se necítíte dobře, lekci prosím vynechejte až do doby, než budete plně zdrávi. Děkujeme za pochopení

 

O Nordic Walkingu

Nordic Walkingová chůze je ideální právě pro starší lidi, u nichž by jinak jiný sport, s nímž by začínali od začátku, vedl k nezdravému zatěžování kloubů a vazů. Tato chůze se naopak hodí i pro lidi s vysokým tlakem nebo kloubními problémy.

Výkon během lekce je vyžadován od 600 svalů lidského těla, což představuje téměř 90% všech svalů v těle.

Nordic Walking je zároveň společenským sportem, je při něm možná komunikace v průběhu jeho provozování a pokud se u jeho provozování i smějete, zapojujete až 95% svalů svého těla.

Takže s úsměvem vyrazte na některou z našich lekcí! Těšíme se na Vás.

 

Pro příp. dotazy kontaktujte Hanu Čepovou, tel: 603 852 740

 

Hana Čepová,
KC Právě teď,
29.08.2020