ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Nový poskytovatel sociální služby – Chytré péče v Prachaticích

Projekt Jihočeského kraje.

Pro vážné zájemce o Chytrou péči – telefonickou krizovou intervenci nabízí město Prachatice za podpory Jihočeského kraje v rámci pojektu Smart City do sociální oblasti chytré hodinky.
PODPORU SENIORŮ - POMOC V NEBEZPEČÍ

Prachatická radnice uspořádala společně s Chytrou péčí Praha seminář, kde byla celá služba představena. Došlo i k indviduálním konzultacím.

V registru poskytovatelů sociálních služeb MPSV  je 36 poskytovatelů telefonické krizové pomoci a město si vybralo právě Chytrou péči Praha. Krizová linka Chytré péče poskytuje terénní službu pro cílovou skupinu:  osoby s tělesným postižením, osoby se zdravotním postižením, osoby v krizi, senioři. Věková kategorie klientů: mladí dospělí (19 – 26 let), dospělí (27 – 64 let), mladší senioři (65 – 80 let), starší senioři (nad 80 let), oběti domácího násilí, osoby s chronickým duševním onemocněním, osoby s chronickým onemocněním.

Jedná se moderní asistenční službu - pro rodiče a prarodiče, aby mohli zůstat co nejdéle aktivní, samostatní a v bezpečí. Rychlou pomoc budou mít stále na blízku  24 hodin denně, 7 dní v týdnu
Blíže u realizátora projektu: Hanka RH+ Rabenhauptová: seniorum@prachatice.cz, 724 188 864

Telefonická krizová pomoc
Telefonická krizová pomoc je terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné obtížné životní situaci, kterou přechodně nemohou řešit vlastními silami. Služba se poskytuje bez úhrady. Služba obsahuje telefonickou krizovou pomoc a pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů.
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
02.09.2019