ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Obnovená výzdoba v nemocnici v Jablonci nad Nisou

Smysl naší tvořivé práce

V nemocnici v Jablonci nad Nisou, v prvním poschodí lůžkového oddělení interny zdobí chodby  u pokojů pacientů nové obrazy. Smyslem výzdoby je zpříjemnění nemocničního prostředí pacientů na interním oddělení. Obrazy  členů S-art klubu jsou zapůjčovány pravidelně na jeden rok a jejich výměna probíhá nejčastěji v jarních  nebo letních měsících. O jejich výměnu se již po čtyři roky starají členové S-art klubu  ve spolupráci s nemocničním personálem. Garantem je Nadace Preciosa.

Tentokrát své obrazy vystavují společně tři členky S-Art klubu. Všechny tři sdílí myšlenku svého uměleckého vedoucího Jaroslava Švihly, který své žáky vždy učil a učí, že pokud chce člověk malovat srdcem – emocionálně a s nadšením - musí být nejprve naprosto upřímný sám k sobě a nesmí o sobě pochybovat.

     Jana Kürthyová vytváří díla vedená zvláště tím, co vidí ve svém každodenním životě a to hlavně o tom, co ji přiměje zastavit se a plně si uvědomit, jak je ve skutečnosti život nádherný. A obrazy Jany Kürthyové jsou právě v tomto smyslu plné tvůrčího realistického optimismu a často dokážou vést diváka k zamyšlení.
            Věra Franců je umělkyně plná nadšení, která tuto svou schopnost vidění světa dokáže vložit do každého svého obrazu.  Její výtvarná díla jsou plna lidského pochopení a radosti, ať již se jedná o ztvárnění krajiny, zátiší, nebo abstrakce. Na diváka působí její tvorba příjemně a mile a v mnoha případech ho donutí k úsměvu.
            Hana Kašpárková vždy hledá poezii v reálné skutečnosti, ať již ve své figurální tvorbě, v portrétech, zátiších, či v oblasti krajinomalby.  Její práce jsou prodchnuty vlastními prožitky a touhou po jejich sdělení. Kompozice jejích obrazů  jsou nejčastěji tvořeny prvky realistickými.
 
 
Petr Jeništa,
S-art klub,
22.08.2022