ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Posezení s alternativní medicínou

Přednáška o bylinkách a mastech zaujala seniory z Paskova.

Posezení s přáteli, rodinou nebo se známými dává stejnou příležitost vzájemného vztahu poznání, porozumění, citového souznění nebo citové komunikace.

Naše pravidelná odpolední setkávání seniorů v Paskově (každé úterý v týdnu) obohacují nejčastěji témata podle sezonního období. Tentokrát je to ovoce a zelenina v letošním roce bohatá na úrodu. Co zavařit, co naložit, co moštovat a jaký druh dát do beček na vypálení, aby bylo na ranní štamprličku.

Probírání zdravotního stavu mezi jednotlivci je také součásti této komunikace. Jak se máš, co nového, jaký lék ti předepsal pan doktor, co rodina apod. Tentokrát paní předsedkyně pozvala na besedu přírodního léčitele In. K. Steinbauera. Obšírná přednáška o lécích a přírodních produktech, jejich vzájemné odlišnosti i jejich účinnosti. Neodmyslitelnou součástí bylo vysvětlení o účincích jednotlivých bylin. Výrobou mastí, tobolek a čajů k pitnému režimu. Samozřejmě správné dávkování, určená správná doba použitelnosti. Pozor je třeba dávat na dlouhodobé používaní čajů na určitý účel, je to škodlivé.

Léčitel se setkal s velkým zájmem. Je třeba obezřetně rozlišovat, jakou bylinu použít na určitý neduh a jak dlouho ji používat, říká se, že všeho moc škodí, a proto všeho s mírou. Nabídl taky k prodeji masti a bylinky. Nejčastěji si senioři koupili mazání na kolena a průduškové problémy, na ztvrdlou kůži nebo suchou pokožku.

Zajímavé a inspirativní sezení se protáhlo do večerních hodin, senioři si vyžádali kontaktní adresu pro případné řešení zdravotních problémů. Děkujeme za možnost tohoto setkání jak při léčbě medicinské, tak i alternativní.

Za klub důchodců Paskov napsal Antonín Jankůj
Anna Zemanová,
Klub důchodců Paskov,
30.11.2018