ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Poznávací zájezd za krásami naší vlasti

Klub důchodců Paskov vyrazil za dobrodružstvím

Je čtvrteční teplé ráno a klub seniorů se vydává za dobrodružstvím naplánovaného výletu po trase Hrachovec,Luhačovice a do unikátního vodního tunelu v Modré u Uherského Hradiště. Po hodině jízdy vystupujeme v Hrachovci,kde vévodí Cyrilovo pekařství s výrobou koláčů,tak říkajíc frgálů.V kavárně a venkovním posezením jsme se občerstvili kávou a koláčem.K doplnění domácího krásna je prodej drobné keramiky,hrníčků,váz,bylinných polštářků,svíček,mýdel,vůní i sušeného ovoce a bylinek.Neodolal nikdo,aby si domu nekoupil nějakou památku a krabici valašského frgálů.

V lázních Luhačovice byla zastávka,prohlídka obchodů,lečivých pramenů i kolonády dle výběru každého jednotlivce.Všichni jsme popíjeli léčivou VINCENTKU.

Naše cesta pokračovala do unikátního vodního tunelu v Modré.Došková střecha na velké budově salaše,palisády okolo,opevnění jen dřevo a kámen,tehdejší stavební a užitkový materiál.Základem toho je voda Živá.Nejdůležitější a nejpotřebnější prvek života na zemi pro nás lidí,zvířata a vodních rostlin -hospodářství,rybolov a rekreaci.Celé prostranství kolem budovy je upravené,voda a vodní rostliny kolem po bocích,vysázené léčivé s popisem co která  znamená.Ve vodním tunelu se na levé straně se představuje rybí osádka pstruhového a parmového pásma-okysličených podhorkých řek.Proplouvají zde pstruzi,jelci,ostroretky,oukleje.

Na pravé straně je cejnové pásmo vidíme zástupce našich ryb kapr-šupináč,candát,štiky a sumec.Tento vodní svět nás zaujal.
Nezapomenutelný zážitek,chraň si své zdraví,ale ji životodárnou tekutinu,jako je voda.To je signál pronás i další generace,které budou s vodou nakládat i hospodařit.

Za klub důchodců Paskov napsal Antonín Jankuj
Anna Zemanová,
Klub důchodců Paskov,
23.06.2018