ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Prachatický seniorský bál se vydařil

Skvělý program zajistila kapela Šumavanka, nevidomý zpěvák Radek Žalud a mažoretky Minima.

Organizátoři letošního seniorského bálu Město Prachatice a SeniorPoint Prachatice zvolili dobrý program s dechovou kapelou Šumavanka, nevidomým zpěvákem Radkem Žaludem a s mažoretkami Minima z Husince. Bál měl být dárkem pro všechny seniory ve městě. A byl. Kdo přišel, tak si jej užil. Přítomni byli také hosté poslanec Jan Bauer, starosta Martin Malý, místostarosta Jan Klimeš, radní Hana Mrázová, zastupitelka Hana Bolková a předseda Rady seniorů města Prachatice Miroslav Bojanovský.

Tým několika málo lidí (8), kteří spolupracují již několik let na organizování podobných aktivit, nejen pro seniory, letos vsadil nejen na přitažlivý program, ale i skvělou přípravu akce. Na stolech byly pro seniory rovnou připraveny hrníčky s podšálky a kávou, od sponzorů, zajímavě složené ubrousky, pak také koláčky. Nechyběla podzimní výzdoba. U vstupu všichni obdrželi „výhru“, dárky. Jak dechová hudba, tak muzikálové i populární písně, zpěv nejen muzikantů a zpěváků, ale také účastníků, se linuly celým večerem. Ve dvou vstupech devadesátiletá, nejstarší žena bálu získala i z Ignaliny dovezené tradiční pečivo od Hany Mrázové, jedna vylosovaná žena pak hrnec na vaření rýže.

Starosta města také pogratuloval Miroslavu Bojanovskému k  získání Čestného titulu Senior roku 2018 a květinu předal Zdeně Hrůzové, zástupkyni největší seniorské organizace. Měli oba velkou radost. A stejně tak první taneční sóla, ve kterých k tanci vyzvali starosta města Martin Malý, poslanec Jan Bauer, ředitel společnosti KreBul Zdeněk Krejsa a vedoucí SeniorPointu Jiří Gabriel Kučera přítomné ženy seniorky. Marie Šímová a Jarmila Šímová, nevidomé sestry si zazpívaly s Šumavankou a vyzpívaly si jejich CD a velké uspokojení. Bonusem byl také rozvoz SeniorTaxíkem Maxíkem, zapůjčeném od Pečovatelské služby Prachatice, lidí po skončení bálu.

Věříme, že tradice předávání „žezla“ další organizaci, která udělá něco i pro druhé – seniorský bál, bude dodržena a do konce roku se nám přihlásí ten, který chce udělat také něco pro druhé. (5 let organizovalo zcela město Prachatice s dobrovolníky, jeden rok organizace Senioři ČR a v letošním roce opět Město Prachatice a SeniorPoint Prachatice, pod společností KreBul o.p.s.).
Děkujeme všem, kteří nejen organizovali, ale také se spolupodíleli na akci, KIS Prachatice, Kavárna Nebe, Pekařství Cais, Město Prachatice, senátor Tomáš Jirsa, poslanec Jan Bauer, Rada města Prachatice, KreBul o.p.s. … a dalším drobným dárcům.

Děkujeme. Těšíme se na Seniorský bál 2019, tj. 8. ročník.

Hanka RH+ Rabenhauptová
Foto: Adam Pošta a kol. 
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
09.10.2018