ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

SENIORPEXESO navštíví 27 míst

Netradiční výstava je složena z fotografií, co mají senioři nejraději a co dělají ve volném čase.

SeniorPoint Prachatice je platformou lidí, kteří mají blízko k seniorům, nebo jsou seniory. V dílně dobrovolníků vzniklo SENIORPEXESO, za podpory Jihočeského kraje. 1. 2. 2019 již na dvou místech proběhla vernisáž, a to jak v Domově pro seniory Pohoda Netolice, tak i v Domě s pečovatelskou službou Skalka Prachatice.

Vernisáž výstavy SENIORPEXESO proběhla 1. 2. 2019 ve vstupní hale Domova seniorů Pohoda Netolice za přítomnosti starosty města Netolice a zastupitele kraje Vladimíra Peška, krajské zastupitelky Jany Krejsové a ředitele domova seniorů Jiřího Víta a řady seniorů a zástupců seniorských organizací. O kulturní program se postarala Jana Holá, členka Rady seniorů města Prachatice a zpěvačka (Česká píseň, Maraveja) s písní K Budějicům cesta, kterou si společně s ní zazpívali všichni přítomní. Odpoledne byla výstava přestěhována do Domu s pečovatelskou službou na Skalku do Prachatic, kde si ji do dnešního dne prohlédlo také několik desítek nejen obyvatel domu, ale i příchozích.

SENIORPEXESO vyšlo v rámci projektu 100x jinak. Má 54 hracích kartiček, tedy 27 párů a právě proto záměr tvůrců je objet s výstavou co nejvíce míst. Malá výstava je složena z fotografií, co mají senioři nejraději a co dělají ve volném čase, od Hanky RH+, dále pak návrhy obrázků do pexesa od Jitky Sedlecké a samotným vytištěným pexesem. Pexeso můžete použít třemi způsoby: zahrát si jej, vymalovat si obrázky a také napsat do SeniorPointu. Napište, o jakou aktivitu máte zájem, aby SeniorPoint Prachatice uskutečnil a pro vás připravil na míru: prachatice@seniorpointy.cz

SeniorPoint Prachatice nabízí své prostory každý čtvrtek od 10:00 do 17:00 hodin na Zlaté sztezce 145 v Prachatice, v sídle společnosti KreBul o.p.s. Je kontaktním místem, místem přátelským seniorům. Je to místo k setkávání, vytváření, dotazování, poradenství, ke cvičení, malování, zpívání i recitaci, k vidění nevídaného, nabízí prostory k přednáškám, kurzům, výstavám i vernisážím, divadelním představením, i k soutěžení, závodění, vaření a pečení, ke startování nových projektů za branami pointu – cestování, vycházkám, plavání, poznávání, srovnávání.
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
13.02.2019